Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πήγε στην Κρήτη με κίνητρο μία νίκη που χρειαζόταν για πολλούς λόγους. Αντ’ αυτού όμως γυρίζει με άδεια χέρια.

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο, πολλά λάθη αμυντικά και δύο πέναλτι του Μορόν διαμόρφωσαν την ήττα των “κιτρινόμαυρων” με 3-2 από τον ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και πήραν το προβάδισμα από το 21′ με τον Γιουνγκ. Το σκηνικό άλλαξε μετά το 46′ με τον ΑΡΗ να παίζει καλύτερα αλλά την ίδια στιγμή πλήρωσε τα προβλήματά του αμυντικά με τα γκολ των Λαμπρόπουλου (57′) και Σαλσέδο (82′). Ο Μορόν στο 68′ μείωσε σε 2-1 και 20 λεπτά αργότερα μείωσε εκ νέου σε 3-2 αλλά δεν ήταν αρκετό για το σύνολο του Άκη Μάντζιου, το οποίο για δεύτερο σερί ματς φανέρωσε τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ανασταλτικά.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Δεν πρόλαβε ο Μόντσου – Νταρίντα και Μοντόγια τα νέα πρόσωπα (4-2-3-1)

Ο Μόντσου… πρόλαβε να μπει στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο αλλά κρίθηκε ανέτοιμος για την ενδεκάδα, με τον Νταρίντα να παίρνει θέση στα χαφ δίπλα στον Σιφουέντες.

Η δεύτερη αλλαγή ήταν πίσω στην άμυνα, με τον Μοντόγια στα δεξιά αντί του τραυματία Μάγιο. Ο Φρίντεκ σταθερά στα αριστερά, όπως και οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς μπροστά από τον Κουέστα.

Απαράλλαχτη έμεινε η επίθεση. Ο Ντιαντί με τον Σίστο στα “φτερά” και ο Μορόν στην κορυφή έχοντας λίγο πιο πίσω τον Γκαρθία.

ΟΦΗ:  “Φρέσκαρε” τον άξονα ο Δέλλας (4-3-3)

Δύο αλλαγές, σε άμυνα και κέντρο, από τον Τραϊανό Δέλλα. Αρχικά ο Μπρεσάν πήρε θέση στα στόπερ δίπλα στον Λαμπρόπουλο, με τους Γκονζάλες και Χατζηθεοδωρίδη να κλείνουν την τετράδα μπροστά από τον Χριστογεώργο.

Ο Αποστολάκης ήταν ο παρτενέρ του Μπαϊνοβιτς στα χαφ, με τον Φούντρα λίγο πιο μπροστά. Σενγκέλια-Νους ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Γιουνγκ στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Γρήγορος ρυθμός και πάνω-κάτω η μπάλα ήταν η πρώτη εικόνα του ματς, με τον ΟΦΗ να ανταποκρίνεται σε αυτό το τέμπο αλλά τον ΑΡΗ όχι το ίδιο αποτελεσματικά.

Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι και μάλιστα με δοκάρι από τον Σίστο στο 6′. Η απάντηση, όμως, του Φούντα δύο λεπτά αργότερα -σωτήρια μπλόκαρε ο Κουέστα- ήταν η αρχή μίας ανώτερης και πιο αποτελεσματικής εικόνας από τους Κρητικούς, με αποκορύφωμα το εύστοχο πέναλτι του Γιουνγκ στο 21′. Αποτέλεσμα και αυτό των θεμάτων αμυντικά για τον ΑΡΗ που εκτέθηκε στην πλάτη του και ειδικά από την πλευρά του Μοντόγια ο οποίος υπέπεσε και στο πέναλτι πάνω στον δραστήριο Νους.

Η ομάδα του Μάντζιου χρειαζόταν πλέον απάντηση απέναντι σε έναν ΟΦΗ που χαμήλωσε τις γραμμές του. Μία κατάσταση στην οποία όποτε ο Γκαρθία πήρε μπάλα στα μεσοδιαστήματα δημιούργησε ρείγματα, αλλά δεν πήρε όσες μπάλες θα ήθελε. Σιφουέντες-Νταρίντα δεν… βρέθηκαν στα χαφ και τα εξτρέμ ήταν αναποτελεσματικά με αποκορύφωμα τον Ντιαντί που… κατέστρεψε στο 38′ την καλύτερη στιγμή του ΑΡΗ για να φτάσει στην ισοφάριση, με λάθος πάσα στο τρανζίσιον.

Από το μονότερμα… στην ψυχρολουσία και το 2-0

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο δεύτερο μέρος την αλλαγή του Σαβέριο αντί του Ντιαντί και τη μετατόπιση του Σίστο στη δεξιά πλευρά. Παράλληλα όμως έπρεπε να αλλάξει και την γενικότερη εικόνα του.

Για δέκα λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” έβγαλαν ενέργεια, βελτίωσαν την κυκλοφορία τους πηγαίνοντας τη μπάλα περισσότερο από τον άξονα, μαζί με τρεις τελικές του Μοορόν σε πέντε λεπτά και καλύτερη το διαγώνιο του Ισπανού από την περιοχή στο 50ο λεπτό.

Ένα αχρείαστο φάουλ και η διπλή κακή αντίδραση των Φαμπιάνο-Μπράμπετς έδωσαν στον Λαμπρόπουλο την ευκαιρία να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 2-0 στο 57′. Μία εξέλιξη που έφερε τον ΑΡΗ με την πλάτη στον τοίχο και κάτι παραπάνω από μισή ώρα για να φέρει το ματς… τούμπα.

Μόντσου-Φέτφα και… σφιγμός από τα έντεκα βήματα

Η απάντηση του Μάντζιου ήταν ο Ισπανός και ο 33χρονος εξτρέμ με… αποστολή να τονώσουν μία επίθεση που χρειαζόταν κάτι άμεσα και το βρήκε στο… χέρι του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ βρήκε καθαρά τη μπάλα σε φάουλ του ΑΡΗ και ο Μορόν σκόραρε από τα έντεκα βήματα στο 68′ με ένα γκολ… σφυγμό των φιλοξενούμενων για το 2-1.

Το άχαστο του Σαβέριο και η βολίδα του Σαλσέδο

ΟΦΗ σε φάση άμυνας και ΑΡΗΣ σε φουλ πίεση για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, δυσκολευόμενος όμως να παράξει φάσεις. Ακόμα και όταν το έκανε όμως…

Ο Φαμπιάνο αστόχησε με κεφαλιά στο 72′, σε μία καλή στιγμή. Ακόμα καλύτερη όμως ήταν αυτή του Σαβέριο στο 80′, ο οποίος αστόχησε μόνος του μέσα από την περιοχή και με την απέναντι γωνία… στο πιάτο του.

Πάλι από την άσπρη βούλα ο Μορόν

Πάλι καλά που υπήρχαν τα πέναλτι για τον ΑΡΗ, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, βρίσκοντας ακόμη ένα γκολ με αυτόν τον τρόπο. Ο Μορόν αυτή τη φορά κέρδισε την παράβαση του ΟΦΗ και σκόραρε για δεύτερη φορά από τα έντεκα βήματα για το 3-2.

Οι “κιτρινόμαυροι” σημάδεψαν για δεύτερη φορά το δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Σαμόρα, φτάνοντας μία ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις αλλά το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Νους, 42′ Μπαϊνοβιτς, 75′ Αποστολάκης/ 28′ Νταρίντα, 77′ Μορόν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 21′ Γιουνγκ, 57′ Λαμπρόπουλος/68′, 88′ Μορόν

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος – Γκονζάλεζ, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης – Μπαϊνοβιτς, Αποστολάκης (78′ Κουτεντάκης), Φούντας (73′ Μπάκιτς) – Σενγκέλια (90’+1 Ριέρα), Νους (73′ Σαλσέδο), Γιουνγκ (90’+1′ Καραχάλιος)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μοντόγια, Φαμπιάνο (73′ Βέλεθ), Μπράμπετς, Φρίντεκ, – Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σιφουέντες (89′ Σαμόρα), – Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Γκαρθία, Σίστο (65′ Φετφατζίδης) – Μορόν.

Προτεινόμενα Άρθρα