«Δεν… υπάρχει το περσινό, όλα για την άνοδο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εμπειρία της Γ’ Εθνικής, το γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το Κύπελλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο φετινό ρόστερ του ΑΡΗ και όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που αγωνίστηκαν παλαιότερα στην ομάδα, γύρισαν όμως για να συμβάλλουν και αυτοί στην επαεκκίνηση της. 

Αλλοι από τις καλές στιγμές ήρθαν στις δύσκολες ενώ άλλοι από τα δύσκολα, στα ακόμη πιο δύσκολα. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο Νίκος Τσουμάνης.

Ο 26χρονος αριστερός μπακ αγωνίστηκε πρώτη φορά στον ΑΡΗ, την σεζόν 2013-14, στο φινάλε της οποίας η ομάδα ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Το καλοκαίρι του2014 αποχώρησε όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, δεν άργησε όμως η ώρα που θα φορούσε ξανά την φανέλα της ομάδας, έναν χρόνο μετά. Με στόχο να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στην επιστροφή του συλλόγου στην φυσική του θέση.

Μιλώντας στο AllAboutARIS, ο Τσουμάνης κάνει τον δικό του απολογισμό για την περσινή χρονιά η οποία όπως τόνισε δεν… υπάρχει πια και αναφέρθηκε στα όσα περιμένει από την νέα σεζόν.

Νίκο, ας ξεκινήσουμε από τον δικό σου απολογισμό της περσινής σεζόν και πως βλέπεις την κατάσταση με την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες;

«Η περσινή χρόνια εξελίχθηκε λίγο-πολύ αναμενόμενα, με βάση τους στόχους που είχαμε βάλει. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα την άνοδο, ώστε να φύγει το άγχος τόσο από εμάς όσο και από τον κόσμο. Ηταν καλό επίσης ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς τραυματισμούς με εξαίρεση τον Παυλίδη.

Από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε μία επαγγελματική και πιο δύσκολη χρονιά. Γνωρίζουμε τους στόχους μας, δουλεύουμε πάνω σε αυτούς καθημερινά. Η προετοιμασία ξεκίνησε με τρέξιμο και κούραση, αλλά έχουμε βάλει έναν στόχο και θα δουλέψουμε σκληρά για να τον πετύχουμε».

Πέρυσι δουλέψατε σε μία ερασιτεχνική κατηγορία. Πόσο εύκολο ήταν αυτό για εσάς και πόσο πιο εύκολα θα μπείτε στην Φούτμπολ Λιγκ, με έναν κορμό παικτών από πέρυσι;

«Πέρυσι δουλεύαμε σε επαγγελματικά πλαίσια, άσχετα αν μιλούσαμε για ερασιτεχνική κατηγορία. Ολη την χρονιά ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, γνωρίζοντας ότι δεν αξίζει αυτή η θέση στην ομάδα. Δεν νομίζω ότι αντιμετωπίσαμε την κατάσταση ως ερασιτέχνες ή το είδαμε πιο χαλαρά».

Υπάρχει κάτι που να σας δίδαξε ή να κρατάτε από την περσινή χρονιά;

«Την προσπερνάμε τελείως. Δεν υπάρχει… Δεν θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες, αλλά έτσι το αντιμετωπίζουμε».

Την περασμένη σεζόν εξασφαλίσατε την άνοδο από του Αγίου Νικολάου σύμφωνα με τον Νίκο Αναστόπουλο. Θα δούμε το ίδιο και φέτος;

«Μακάρι. Θέλουμε να να το πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν ξέρω αν θα είναι του Αγίου Νικολάου. Αρέσουν αυτά στον κόουτς. Θα δουλέψουμε πάντως σκληρά και θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο κόσμος περιμένει να δει και καλό ποδόσφαιρο φέτος. Το βάρος θα πέσει περισσότερο στο αποτέλεσμα ή θα δούμε έναν συνδυασμό και των δύο;

«Η κατηγορία αυτή κρύβει κάποιες παγίδες και ειδικά στην αρχή πρέπει να εξασφαλίσεις κάποια αποτελέσματα. Να ρολάρει η ομάδα και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Εχουμε μία ομοιογένεια ως ομάδα. Κρατήσαμε έναν κορμό από πέρυσι και οι περισσότεροι παίκτες που έρχονται είναι Ελληνες και δεν χρειάζονται προσαρμογή. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Στην πρώτη προπόνηση είχε 3 χιλιάδες κόσμο, ενώ έχεις ζήσει και γεμάτο το γήπεδο. Αυτό πως σου φάνηκε;

«Είναι κάτι μοναδικό. Για κάθε παίκτη, είναι ευχή να ζει τέτοιες στιγμές. Ελπίζω φέτος να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα, παίζεις και αυτός που δίνει όραμα. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός που μπορεί να το πετύχει απέναντι σε εσάς και τον κόσμο;

«Από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα, ό,τι έχει πει το έχει υλοποιήσει. Παίρνουμε δύναμη από αυτό. Είμαστε κοντά του και τον στηρίζουμε, όπως κάνει και αυτός άλλωστε. Οπότε το όραμα και οι φιλοδοξίες του, συνάδουν με τις δικές μας και του κόσμου».

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής την προετοιμασία στο Καρπενήσι;

«Πολύ τρέξιμο, αλλά είναι σε λογικά πλαίσια. Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Προτιμάμε να κουραστούμε τώρα και να είμαστε… ξεκούραστοι μέσα στην χρονιά. Περιμέναμε ότι οι προπονήσεις θα είναι δύσκολες, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας».

Τι είναι εκείνο που σας ζητάει ο κόουτς, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή;

«Τώρα θέλει περισσότερο να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας, να μην υπάρχουν παράπονα. Υπάρχει κούραση, αλλά είναι σε λογικά πλαίσια. Οσο περνάει ο καιρός και μπουν και τα φιλικά στο πρόγραμμα, εκεί θα φανούν περισσότερα πράγματα όσον αφορά την τακτική».

Πως θα σου φαινόταν να διεκδικήσετε φέτος τον τίτλο του Κυπέλλου;

«Είναι ένας στόχος που υπάρχει στο μυαλό όλων μέσα στην ομάδα. Θα φανεί στην πορεία αλλά το σκεφτόμαστε όλοι οι παίκτες.

Προτεινόμενα Άρθρα