“Σβηστά” και με Νταρίντα στους “16” του Κυπέλλου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ δεν έθελξε, ίσως προβλημάτισε και αμυντικά κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς, αποτέλεσμα του σαρωτικού ροτέισον από τον Άκη Μάντζιο.

Έστω και με οκτώ αλλαγές, οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν το γκολ που χρειάζονταν με τον Νταρίντα (31′) και πέρασαν από το “Ελ Πάσο” με 0-1, παίρνοντας την πρόκριση στη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Άκης Μάντζιος μοίρασε ανάσες και ευκαιρίες, μένοντας ικανοποιημένους από την απόδοση κάποιων και αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα άλλων, κρατώντας ωστόσο το φρεσκάρισμα πριν το ντέρμπι και φυσικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για σαρωτικό ροτέισον έγιναν πράξη, με οκτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και τους Κουέστα, Μπράμπετς, Ντιαντί να είναι οι τρεις που διατηρήθηκαν.

Ο Τσέχος ήταν μαζί με τον Ρόουζ στα στόπερ κα τους Μοντόγια-Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας, με τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού να ντεμπουτάρει με τα κιτρινόμαυρα. Ζουλ-Νταρίντα στα χαφ, με τον Φετφατζίδη λίγο πιο μπροστά. Ντιαντί-Σαβέριο στις πλευρές και ο Σαμόρα στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Νταρίντα… έδιωξε το άγχος

Το ματς άρχισε να παίρνει ζωή μετά το 20′ και με την κίνηση του Μάντζιου να είναι η αλλαγή θέσεων Ντιαντί και Φετφατζίδη. Ο Σενεγαλέζος κινήθηκε εσωτερικά και με υποστηρικτικό ρόλο στον Σαμόρα, ο οποίος απείλησε πρώτος με διπλή ευκαιρία στο 24ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα ο Εθνικός… εμφανίστηκε και μάλιστα με καλή χαμένη ευκαιρία του Ερέρα που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κουέστα.

Στο 31′ ο Ντιαντί σούταρε έξω από την περιοχή και ο Νταρίντα πετάχτηκε στην ασταθή απόκρουση του Κούμπουλα για να σκοράρε στο ριμπάουντ και να κάνει το 0-1 για τον ΑΡΗ.

Ο Εθνικός θα μπορούσε να απαντήσει στο 38′ από το τραγικό λάθος του Κουέστα που έστρωσε τη μπάλα στον Γεωργούση, με τον Ισπανό να αποκρούει ενστικτωδώς την προσπάθεια του Έλληνα επιθετικου.

Ένα καλό σουτ του Σαβέριο ήταν ό,τι αξιόλογο σημειώθηκε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με κορυφαίους για τον ΑΡΗ τους Νταρίντα, Σαβέριο και Φετφατζίδη.

Αγγαρεία -και- στο δεύτερο, “τράβηξε” βασικούς ο Μάντζιος

Ο Εθνικός συνέχισε να είναι η ομάδα που έβγαζε περισσότερη ένταση κα κίνητρο, απέναντι σε έναν ΑΡΗ που έδειχνε σημάδια διαχείρισης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πάλι στο 55′ με την καλή στιγμή του Γεωργούση στον χώρο και τον Κουέστα να βρίσκει ίσα-ίσα τη μπάλα και να της αλλάζει πορεία.

Ο Μάντζιος από το 65′ άρχισε να… τραβάει βασικούς από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς Μόντσου, Μάνου και Σίστο με στόχο να βρει το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς αλλά δεν ερχόταν.

Στο 72′ ο Φρίντεκ έβγαλε μπαλιά ακριβείας γα τον Σαμόρα που μπροστά στην εστία δεν βρήκε για λίγο τη μπάλα ώστε να τη στείλει στα δίχτυα. Μία και από τις τελευταίες αξιόλογες στιγμές του ματς ως το φινάλε, με το 0-1 να δίνει εν τέλει στον ΑΡΗ την πρόκριση στη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα στοιχεία του αγώνα: 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Μαλάι/-

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: -/31′ Νταρίντα

Οι συνθέσεις: 

Εθνικός Πειραιώς (Βαγγέλης Χαντές):  Κούμπουλας, Χριστογιάννης (67′ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (66′ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (72′ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57′ Ποτουρίδης), Αντωνίου (67′ Νταούλιας)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (66′ Φρίντεκ) – Ζουλ (56′ Μόντσου), Νταρίντα (88′ Σιφουέντες) – Ντιαντί (56′ Γκαρθία), Φετφατζίδης (56′ Σίστο), Σαβέριο – Σαμόρα.

Προτεινόμενα Άρθρα