«Προτίμησα να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με κόσμο και προοπτική»

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Ανάκογλου αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να συμφωνήσει με τον ΑΡΗ παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από ομάδες της Superleague ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο τι πρόκειται να συναντήσει η ομάδα στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

Οι πρώτες του εντυπωσεις από το Καρπενήσι:

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, τα πράγματα είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής. Τα παιδιά με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Υπάρχει αρκετή κούραση αυτές τις ημέρες, αλλά ο σκοπός στην προετοιμασία αυτός είναι, να κουραστούμε για να μπορέσουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Γιατί επέλεξε να έρθει στον ΑΡΗ:

«Προτίμησα να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με κόσμο και προοπτική, παρά να κλείσω σε μια ομάδα Α΄ Εθνικής, απλά για να παίξω Superleague. Στο μυαλό μου αυτή την στιγμή βρίσκεται μόνο ο ΑΡΗΣ. Ό,τι προτάσεις, ό,τι επαφές υπήρξαν, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα:

«Υπόσχομαι να δουλέψω πολύ για να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή. Το τι θα δώσω δεν μπορώ να το πω από τώρα. Σκοπός είναι να φανεί μέσα στο γήπεδο και να το καταλάβει ο κόσμος».

Αν η θέση του επιτελικού μέσου είναι η φυσική του:

«Αυτή είναι η θέση μου. Είμαι περισσότερο επιθετικογεννής. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω ν’ απειλήσω την αντίπαλη εστία, να φτιάξω το παιχνίδι και γενικότερα να κάνω αυτά που θα μου ζητήσει ο προπονητής».

Τι τους έχει ζητήσει ο Νίκος Αναστόπουλος:

«Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να δουλεύουμε σωστά στον τομέα της τακτικής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μια ομάδα με ποιότητα φαίνεται. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια συμπαγή ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά να ξέρει τον ρόλο του».

Για την συνύπαρξή του με τον Αντρέα Τάτο:

«Δεν παίζω στην ίδια θέση με τον Αντρέα. Συνήθως παίζω σαν δεύτερο αμυντικό χαφ. Ίσως γιατί έχω τα τρεξίματα και μπορώ να καλύψω χώρους. Μπορούμε να συνυπάρξουμε πιστεύω με τον Τάτο και να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Το έχω ξανακάνει και σε άλλες ομάδες».

Τι θα συναντήσει ο ΑΡΗΣ φέτος στην football league:

«Η ομάδα θα συναντήσει ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει η ποιότητα της Α΄ Εθνικής, οι ομάδες τις football league παίζουν με πολλή δύναμη, πολλά παιχνίδια κρίνονται  στο ένα γκολ. Αν είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Διαθέτουμε ποιότητα και μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Για τους αγωνιστικούς χώρους που θα παίξουν:

«Τα υπόλοιπα γήπεδα της κατηγορίας δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, θα βρούμε μπροστά μας κλειστές άμυνες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ενδεχομένως οι αντίπαλοι να προσπαθήσουν να μας εκνευρίσουν».

Για την σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο, έχουμε μια πολύ καλή επαφή. Επιθυμία του είναι ν’ ανέβει η ομάδα. Θέλει να φτιάξει ένα καλό σύνολο και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στο κύπελλο. Η ομάδα διατήρησε έναν κορμό και πρέπει να ενσωματωθούμε και οι καινούργιοι παίκτες,  για να γίνουμε ομάδα 100%».

Αν θα υπάρχει πίεση:

«Σ’ αυτές τις ομάδες που έχουν κόσμο η πίεση είναι δεδομένη. Πίεση θα υπάρχει και στα καλά και στ’ άσχημα αποτελέσματα. Ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις και θα θέλει να δει άμεσα την ομάδα του στην Superleague. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ν’ ανταπεξέλθουμε. Πιστεύω ο κόσμος θα μας βοηθήσει και ειδικά στα δύσκολα θα είναι εκεί για να μας δώσει ώθηση».

Προτεινόμενα Άρθρα