«Ήρθα γιατί μου αρέσει η πίεση»

από AllAboutARIS

Στα 31 του χρόνια ο σέρβος επιθετικός έρχεται όπως λέει στον ΑΡΗ γεμάτος φιλοδοξίες και όνειρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από τέσσερα χρόνια στα Γιάννινα ο Μπράνα Ίλιτς έψαχνε κάτι καινούργιο που θα τον ανανεώσει και θα του δώσει το κίνητρο για κάτι νέο στην καριέρα του. Η πρόταση του ΑΡΗ ήρθε την κατάλληλη στιγμή να θρέψει τις φιλοδοξίες του. Άλλωστε όπως  λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο AllAboutARIS, του αρέσει η πίεση και το γεμάτο γήπεδο, που του έλειψαν τα τελευταία χρόνια ενώ υποστηρίζει ότι θα είναι 100% όταν θα ξεκινήσουν οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

-Οι πρώτες εντυπώσεις και σκέψεις σου για τον ΑΡΗ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του ΑΡΗ, μία ιστορική ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι κάτι καινούργιο για μένα και αυτό μου δίνει κίνητρο. Ήρθα γιατί υπάρχει η προοπτική της ανόδου, ο πρωταθλητισμός που θα κάνουμε φέτος. Αυτό σκέφτηκα και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Ήρθα με όρεξη και φιλοδοξίες».

-Μετά από τέσσερα χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα ήθελες να συνεχίσεις στην Ελλάδα ή σκέφτηκες την επιστροφή στου στην Σερβία;

«Όχι, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Ήθελα να μείνω εδώ, έχω μάθει την γλώσσα. Στον ΠΑΣ πέρασα ωραία χρόνια, δεν έχω παράπονο. Ο ΑΡΗΣ, όμως, μου δίνει την δυνατότητα να αλλάξω παραστάσεις, να ζήσω κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό».

-Γιατί επέλεξε να αγωνιστείς στην Football League ενώ είχες προτάσεις και από Super League;

«Εμένα μου αρέσει η πίεση, η ιστορία και ο κόσμος του ΑΡΗ. Έχω παίξει αντίπαλος της τωρινής μου ομάδας, ξέρω τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στο Χαριλάου, την πίεση που υπάρχει και προσωπικά  αυτό μου αρέσει».

-Αγωνίζεσαι σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μίλησες καθόλου με τον Νίκο Αναστόπουλο για πού σε προορίζει;

«Είμαι 14 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχω καλύψει πολλές θέσεις της επίθεσης, αν και τα τελευταία χρόνια παίζω κυρίως σέντερ φορ ή αν παίζουμε με δύο φορ αγωνίζομαι ως επιτελικός μέσος».

-Είναι δεδομένο ότι φέτος θα συναντήσετε πολλές κλειστές άμυνες. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να τις διασπάσετε;

«Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κυκλοφορούμε την μπάλα και να πρεσάρουμε. Κάτι που δουλεύουμε καθημερινά με τον κόουτς στην προπόνηση. Γι’ αυτό είμαστε ΑΡΗΣ όμως και σαν μεγάλη ομάδα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο μυστικό για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

-Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσένα φέτος, θα ήθελες να δώσεις κάποια υπόσχεση;

«Αυτό θέλω! Να ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει από τον Ιλιτς πράγματα, έτσι θα έχω περισσότερη πίεση και κίνητρα. Στον ΠΑΣ δεν υπήρχε τόσο πίεση, χάσεις κερδίσεις ήταν το ίδιο».

-Πλέον έχεις… παρέα και τον Μιλούνοβιτς. Ήξερες ότι ο ΑΡΗΣ είχε 20 χρόνια να παίξει με δύο Σέρβους στην επίθεση, από τον Λόντσαρ και τον Μιλόγιεβιτς;

«Όχι! Τον Λούκα ακόμα δεν τον γνωρίζω τόσο καλά, τώρα θα μάθουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα και ελπίζω να έχουμε και εμείς ανάλογη πορεία και επιδόσεις με τους δύο συμπατριώτες μας».

-Πότε πιστεύεις ότι η ομάδα θα είναι 100% έτοιμη;

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου θα είμαι σε θέση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις. Σίγουρα πρώτος στόχος είναι η άνοδος, αλλά θα παλέψουμε την διάκριση και στο Κύπελλο. Έχουμε ρόστερ Σούπερ Λιγκ και νομίζω ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τους στόχους μας». 

-Έχεις ζήσει δύσκολες στιγμές στην πατρίδα σου, με οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Στην Ελλάδα όμως είναι επίσης δύσκολα τα τελευταία χρόνια….

«Είναι σίγουρα καλύτερα από την Σερβία. Από το ’92 και μετά είχαμε κρίση. Τώρα πάει κάτι να γίνει, αλλά πάλι είναι δύσκολα. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα και εσείς στην Ελλάδα είστε σε δύσκολη κατάσταση. Εμείς, μέσα από τις νίκες που θα κάνουμε θα δώσουμε χαρά στον κόσμο του ΑΡΗ για να ξεπεράσει λίγο τα προβλήματα που υπάρχουν».

-Θυμάσαι κάτι χαρακτηριστικό των δυσκολιών που έζησες στη Σερβία;

«Τα πιο δύσκολα χρόνια ήταν του πολέμου. Θυμάμαι πήγαινα για προπόνηση από το χωριό μου στο Βελιγράδι, μία απόσταση 50 χιλιομέτρων, και σταματούσαμε για μία-δύο ώρες στον δρόμο για να πέσουν οι βόμβες και μετά συνεχίζαμε για να πάμε να κάνουμε προπόνηση!».

-Είσαι ευχαριστημένος από τα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

«Δεν μετανιώνω για κάτι. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα, ειδικά το 2005 που είχα πάει στην Χέρενφεν, στην Ολλανδία, είχα περάσει όλες τις εξετάσεις αλλά τελικά δεν συμφώνησαν οι ομάδες. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται και στην Ελλάδα είμαι τέλεια».

Προτεινόμενα Άρθρα