Κάπνι- γκολ και στις επαγγελματικές κατηγορίες

από AllAboutARIS

Οι νέοι στόχοι που θέτει το πρώτο… βιολί της επίθεσης του ΑΡΗ τις δυο προηγούμενες σεζόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ 

Έχει πετύχει πάνω από 30 γκολ στις δυο χρονιές του ΑΡΗ στη Γ΄ Εθνική γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της ομάδας. Ο Αντώνης Καπνίδης με τον προίκα δυο πολύ καλών και παραγωγικών για τον ίδιο σεζόν, ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο AllAboutARIS ότι μεγαλύτερη αξία θα έχουν για αυτό τα γκολ που θα σημειώσει από εδώ και πέρα αφού με το καλό θα επαναφέρουν τον ΆΡΗ εκεί που ανήκει και τον κόσμο στο γήπεδο.

 – Ένα σχόλιο για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά με διπλές προπονήσεις και ο καθένας από εμάς προσπαθεί στον ελεύθερο του χρόνο να συμπληρώσει την αποκατάστασή του ή να πετύχει κάποια βελτίωση στα σημεία που ο ίδιος κρίνει ότι χρειάζεται».

– Είσαι ευχαριστημένος έως τώρα από τον εαυτό σου;

«Δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση, απλά είχαμε ένα δίμηνο αποχής λόγω διακοπών, οπότε ο κάθε ποδοσφαιριστής καθυστερεί λίγο να βρει τα πατήματά του. Μπαίνω και εγώ σιγά σιγά σε καλό ρυθμό και αυτό φαίνεται από τις προπονήσεις».

– Τα πρώτα τρία χρόνια παρουσίας σου στην ομάδα δέχθηκες αρκετή αμφισβήτηση. Πως νιώθεις που πέρσι βγήκες πρώτος σκόρερ και φέτος είσαι εδώ και μάλιστα με συμβόλαιο δύο χρόνων;

«Μου αρέσει η πίεση και κάθε παίκτης δεν αντιδρά το ίδιο με κάποιον άλλον. Εμένα μου έκανε καλό, την άντεξα και προσπαθώ να βελτιωθώ. Μου έδωσε ένα κίνητρο για να αποδείξω στον εαυτό μου, αλλά και στους άλλους που μπορώ να φτάσω και πιστεύω ότι έχω ακόμη να δώσω πάρα πολλά».

– Το γεγονός ότι πέρσι έκανε την καλύτερη σου σεζόν, σε γεμίζει με ευθύνες για φέτος που είναι και πιο δύσκολη χρονιά;

«Όχι αυτό μου δίνει ώθηση για να κάνω το επόμενο βήμα και κάθε χρόνο να βελτιώνομαι όσο μπορώ περισσότερο».

– Πως είναι να είσαι πρώτος σκόρερ σε μία μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο όπως ο ΑΡΗΣ;

«Θα ήθελα να γίνει αυτό και σε πιο μεγάλες κατηγορίες. Ήταν Γ’ Εθνική, δεν είναι εύκολο, αλλά από κει και πέρα στόχος μου είναι να το καταφέρω και στις επόμενες κατηγορίες και να ανέβω ψηλά με την ομάδα».

– Υπάρχει κάτι που κρατάει η ομάδα και εσύ από τη Γ’ Εθνική;

«Προσπαθούμε να την ξεχάσουμε γιατί δεν είναι κάτι θετικό στην ιστορία του ΑΡΗ. Το να παίξεις και να πετύχεις είναι κάτι ξεχωριστό για τον καθένα, αλλά από κει και πέρα πρέπει να λειτουργήσει σαν μια ώθηση για τη συνέχεια».

– Πως σου συμπεριφέρεται ο κόσμος, καθώς μετά από τα χρόνια που είσαι στην ομάδα, έχεις μεγάλη αναγνωσιμότητα;

«Με τον κόσμο έχω πολύ καλή σχέση και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να συνεχίσω στην ομάδα»

– Ο στόχος φέτος είναι η άνοδος, υπάρχει όμως στο μυαλό σας και το Κύπελλο;

«Υπάρχει το κίνητρο να παίξεις με ομάδες που είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες, να έρθει και περισσότερος κόσμος, σε μία χρονιά που έχει ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ».

– Θα χαρακτήριζες ως ρόστερ Σούπερ Λιγκ αυτό που έχει φτιάξει ο ΑΡΗΣ και αν αυτό τον καθιστά φαβορί για την άνοδο;

«Φαβορί θα σε καταστήσει όταν θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και πόσο καλύτερος θα είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Γιατί δεν ανέβηκε ο ΑΡΗΣ από τη Γ’ Εθνική την πρώτη χρονιά;

«Δεν είναι κάτι εύκολο. Είχαμε καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαμε μεγάλη εμπειρία. Στο μυαλό μας δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά από κει και πέρα δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτή τη χρονιά».

– Υπάρχει κάποιος αγώνας ή ένα γκολ που έχεις πετύχει και θέλεις να θυμάσαι περισσότερο;

«Τα γκολ που θα κρατήσω είναι από δω και πέρα που θα είναι και επαγγελματική κατηγορία και θα μετράει πιο πολύ και για τον κόσμο, αλλά και για την ομάδα».

– Με βάση την προετοιμασία μέχρι τώρα και όσα δουλεύετε με τον Νίκο Αναστόπουλο, ποια θα είναι η «στάμπα» που θα έχει ως ομάδα ο ΑΡΗΣ τη φετινή χρονιά;

«Θα πάμε καθαρά για ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, γιατί όταν παίζεις στον ΑΡΗ στόχος είναι πάντα η νίκη και αυτή έρχεται μόνο αν σκοράρεις και κερδίζεις. Από κει και πέρα όμως και με σφιχτή άμυνα και σοβαρή ομάδα».

– Πως βλέπεις τον ανταγωνισμό στη θέση σου μετά την απόκτηση του Ίλιτς, αλλά και ενός ακόμη επιθετικού που αναμένεται να έρθει και αν μπορείς να κερδίσεις τη θέση του βασικού φέτος;

«Δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός, γιατί είμαστε συμπαίκτες και έχουμε έναν κοινό στόχο. Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο και αυτό έρχεται όταν κερδίζει η ομάδα.  Εγώ προσπαθώ να βελτιώνομαι και ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιος είναι αυτός που θα ξεκινάει».

– Το καλοκαίρι ήταν αρκετά περίεργο, καθώς δεν ξέραμε ποιος θα είναι αυτός που θα καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο, αλλά και εσείς καθυστερήσατε αρκετά να ενημερωθείτε. Όλο αυτό το διάστημα ποιες ήταν οι σκέψεις σας;

«Ο καθένας είχε τις δικές του σκέψεις, αλλά καθώς ήμασταν στην τρίτη χρονιά που κάθε φορά καταλήγαμε Αύγουστο κα Σεπτέμβριο να υπάρχει λύση, φέτος ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα, υπήρχε ένα μονοπάτι που ξέραμε ότι θα καθυστερήσουμε, αλλά όταν θέλεις να παίξεις στον ΑΡΗ πρέπει να τα υπομένεις αυτά. Πιστεύω όμως από δω και πέρα ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα».

– Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός που μπορεί να δώσει όραμα σε εσάς, αλλά και στον κόσμο του ΑΡΗ;

«Είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ήρθε πέρσι και μέσα σε δέκα μέρες κατάφερε να κάνει ένα σύνολο που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι η ομάδα θα ανέβει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και φέτος και αν είμαστε αυτοί που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο η άνοδος είναι αναμενόμενη».

– Έχεις έναν προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο, που αγωνιζόταν στη θέση που είσαι και εσύ. Έχεις πάρει κάποια πράγματα απ’ αυτόν;

«Καταλαβαίνει τι μπορεί να σκέφτεται ο κάθε επιθετικός, καθώς ήταν ο κορυφαίος σ’ αυτή τη θέση. Κάθε πληροφορία που σου δίνει είναι πολύ χρήσιμη και εσύ πρέπει να εκτελέσεις όσο το δυνατόν πιο καλά τις εντολές του».

– Τι περιμένετε από την παρουσία του κόσμου, που είδαμε και στην πρώτη προπόνηση ότι θα είναι μεγαλύτερη και αν αυτό σας γεμίζει με έξτρα πίεση;

«Είμαι από Θεσσαλονίκη και ξέρω τι εστί ΑΡΗΣ. Ήταν κάτι πολύ όμορφο αυτό που ζήσαμε στην πρώτη προπόνηση και εφόσον είχαμε τόσο κόσμο μέσα στο καλοκαίρι, ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και μέσα στη χρονιά. Εμείς όμως πρέπει να δώσουμε το κίνητρο στον κόσμο να έρθει με ευχαρίστηση να μας υποστηρίξει».

– Ένας καλός σου φίλος, ο Απόστολος Βέλλιος έκανε το βήμα για την Ευρώπη, είναι στο μυαλό σου να το κάνεις και εσύ κάποια στιγμή;

«Από μικρός είχα όνειρο να παίξω στο εξωτερικό, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να πρωταγωνιστείς στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού Πρωταθλήματος».

– Το καλοκαίρι είχες προτάσεις και από ομάδες της Σούπερ Λιγκ;

«Υπήρχαν προτάσεις, αλλά είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η προτεραιότητά μου είναι να μείνω στον ΑΡΗ, γιατί εδώ νιώθω σαν την οικογένειά μου».

– Θεωρείς ότι είναι πλήγμα η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε, με τον οποίο συνεργάστηκες την προηγούμενη χρονιά;

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με απίστευτη ποιότητα, αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος, άμα γυρνούσε το χρόνο πίσω θα άλλαζε πολλά πράγματα στον τρόπο που δούλευε. Αυτό όμως είναι θέμα του προέδρου, του προπονητή και του ίδιου».

– Με ποιον συμπαίκτη σου συνεργάζεσαι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο;

«Με όλα τα παιδιά συνεργάζομαι, αλλά είναι και οι αυτοματισμοί καθώς με τα περισσότερα παιδιά είμαστε χρόνια συμπαίκτες και πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε πολύ καλά και στη συνέχεια».

– Πέρσι όπως είπε και ο Νίκος Αναστόπουλος ανεβήκατε από του Αγίου Νικολάου, να περιμένουμε κάτι παρόμοιο και φέτος;

«Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά απ’ ότι μαθαίνουμε και από τις μεταγραφές που κάνουν και άλλες ομάδες θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Εμείς πιστεύουμε ότι η διαφορά μας θα είναι μεγάλη και απ’ αυτές και μακάρι να δείξουμε από νωρίς ότι θα είμαστε οι πρώτοι και με διαφορά».

– Έχεις ξεκινήσει την πορεία σου μέσα από τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, τι προτρέπεις τα παιδιά που είναι σε παρόμοιο σημείο με σένα;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει και σε ποιότητα και οικονομικά. Ο καθένας παλεύει για τα όνειρά του και αν αυτά είναι υψηλά, με πίστη και δουλειά μπορεί να τα καταφέρει».

Προτεινόμενα Άρθρα