Αυλαία για Premier League

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αμείωτο ενδιαφέρον για το θεαματικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο

Η ομάδα της Λέστερ υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι που πέρασε και… δεν ακούμπησε στη χώρα μας, αναδείχθηκε την περσινή σεζόν πρωταθλήτρια Αγγλίας. Το γεγονός αυτό μιλάει από μόνο του και χαρακτηρίζει την Premier League ως το πλέον συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα στο οποίο ναι μεν υπάρχουν φαβορί, αλλά τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο έως ότου ολοκληρωθεί.

Σήμερα, η «μαγεία» της Premier League ξεκινά, και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αναμένουν το γεγονός αυτό με περίσσεια δόση αγωνίας, αλλά και ενθουσιασμού.

Μπορεί η Λέστερ να κάνει το «repeat»; Θα δικαιώσουν Γιουνάιτεντ και Σίτι τον τίτλο του φαβορί; Είναι ικανός ο Αντόνιο Κόντε να επαναφέρει την ταυτότητα του πρωταθλητή στην Τσέλσι; Μπορούν Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ να ανταπεξέλθουν μέχρι τέλους στον πρωταθλητισμό;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα παραμείνουν αναπάντητα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μιας και στην Premier League μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι μόνο αν είναι και μαθηματικά επιβεβαιωμένο.

Το πρωτάθλημα ρίχνει την αυλαία του σήμερα με τον αγώνα Χαλ-Λέστερ, με τους πρωταθλητές να ξεκινούν το φετινό «ταξίδι» με μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του πλην του βασικού κεντρικού αμυντικού Χουτ που «κουβαλάει» τιμωρία από την περσινή σεζόν. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Μούσα και Μεντί αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Συνέχεια με τον αγώνα που ξεχωρίζει να είναι αυτός της Έβερτον με την Τότεναμ. Η Έβερτον παραχώρησε έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ τον Στόουνς στην Μάντσεστερ Σίτι και απέκτησε τον Γουίλιαμς ως αντικαταστάτη του, που ενσωματώθηκε αργά στην προετοιμασία, ως εκ τούτου θα είναι δύσκολα διαθέσιμος.

Αμφίβολος για το ματς αυτό είναι και ο Ρομέλου Λουκάκου και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από πλευράς Τότεναμ, το ντεμπούτο θα κάνει ο Βίκτορ Γουανιγιάμα.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, ακολούθως, υποδέχεται την Σάντερλαντ με μοναδικό στόχο την νίκη και το ξεκίνημα με το «δεξί». Ο Τζον Στόουνς αναμένεται να αγωνιστεί δεδομένων των πολλών απουσιών στο κέντρο της άμυνας. Το έτερο μεταγραφικό απόκτημα Λερόι Σανέ δεν θα είναι στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού, ενώ ο Ντε Μπρόινε άργησε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και ακόμη δουλεύει στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Αύριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο «τιμόνι» της, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μπόρνμουθ με μεγάλο απόντα το νέο της αστέρι Πολ Πογκμπά που είναι τιμωρημένος. Εκτός θα είναι και ο Σμόλινγκ, ενώ στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκονται τα νεά μεταγραφικά αποκτήματα Ιμπραΐμοβιτς, Μπεϊγί και Μιχιταριάν.

Η αναμέτρηση που συγκεντρώνει τα βλέμματα είναι, φυσικά, το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Οι «κανονιέρηδες» υπολογίζουν στο Γκρανίτ Τσάκα, αλλά «πονοκεφαλιάζουν» όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι μιας και θα απουσιάσουν οι Γκάμπριελ και Μερτεσάκερ, ενώ αμφίβολος είναι και Κοσιελνί.

Ο Γιούργκεν Κλοπ από την άλλη πλευρά, θα καταστρώσει τα πλάνα του συμπεριλαμβάνοντας τις νέες μεταγραφές(Μάτιπ, Βαϊνάλντουμ και Μανέ). Παρόλα αυτά, δύσκολα θα προλάβουν οι Στάριτζ και Μίλνερ.
Η πρώτη αγωνιστική, τέλος, ολοκληρώνεται με την άκρως ενδιαφέρουσα λονδρέζικη κόντρα μεταξύ Τσέλσι και Γουέστ Χαμ το βράδυ της Δευτέρας. Ο Αντόνιο Κόντε φιλοδοξεί να ξεκινήσει την πορεία του με τους «μπλε» με νίκη, ωστόσο η Γουέστ Χαμ, όπως έδειξε και την περσινή σεζόν, είναι μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Το αγγλικό πρωτάθλημα αρχίζει λοιπόν και είναι δεδομένο πως οι θαυμαστές του θα αφήσουν στην άκρη για λίγο τα μπάνια και τις θάλασσες και θα συντονιστούν στους δέκτες των τηλεοράσεών τους.

Αναλυτικά το «πανόραμα» της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/8 (17:00)

Χαλ-Λέστερ (14:30)
Έβερτον-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ
Μπέρνλι-Σουόνσι
Μίντλεσμπρο-Στόουκ
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 14/8

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 15/8

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 19/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (22:00)

Σάββατο 20/8 (17:00)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (14:30)
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας
Γουότφορντ-Τσέλσι
Γουέστ Μπρομ-Έβερτον
Σουόνσι-Χαλ
Μπέρνλι-Λίβερπουλ
Λέστερ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 21/8

Σάντερλαντ-Μίντλεσμπρο (15:30)
Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ (18:00)

Προτεινόμενα Άρθρα