"Special" πρεμιέρα για Γιουνάιτεντ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα

Το έχει κάνει στην πρεμιέρα του στη Serie A. Στη La Liga. Την Ligue 1. Στο Champions League. Σήμερα, ήρθε η στιγμή και της Premier League: κάθε φορά που ο Ζλάταν δίνει το πρώτο του ματς σε μια διοργάνωση, έχει το- καλό, είναι η αλήθεια- συνήθειο να σκοράρει.

Ο μεγάλος Σουηδός, στο πρώτο ματς του ιδίου και του Μουρίνιο για το πρωτάθλημα, φρόντισε να διατηρήσει την παράδοση, πετυχαίνοντας στο 64ο λεπτό ένα από αυτά τα γκολ που… συνηθίζει και σφραγίζοντας τη νίκη για την Γιουνάιτεντ (0-3 σ’ εκείνο το χρονικό σημείο).

Τι είχε προηγηθεί και τι επακολούθησε στο σημερινό ματς της Μπόρνμουθ με τους «Κόκκινους Διάβολους»; Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η αλήθεια είναι πως τα χασμουρητά δεν έδιναν και έπαιρναν ακριβώς (ας πουμε μόνο έδιναν), αλλά δεν ήταν και το καλύτερο 45λεπτο που έχουμε δει ποτέ στην Αγγλία.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ στο 40΄: ο Φράνσις υπέπεσε σε γκάφα περιωπής και ο Μάτα δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, ανοίγοντας το σκορ. 

Στο δεύτερο μέρος, η Γιουνάιτεντ έγινε πιο επιθετική, έκλεισε την Μπόρνμουθ στα καρέ της και στο 59΄ διπλασίασε τα τέρματά της: ο Μαρσιάλ έκανε κάτι σαν σουτ, η μπάλα έφτασε στον Ρούνεϊ κι αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2. Αυτό ήταν το 7ο γκολ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος για τον Άγγλο φορ, ο οποίος βρίσκεται δεύτερος στη σχετική λίστα (πρώτοι οι Σίρερ, Λάμπαρντ με 8). 

Ακολούθησε, όπως προείπαμε, το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς για το 0-3 και μετά οι γηπεδούχοι φρόντισαν να βάλουν το γκολ της τιμής στο 69΄ με τον Σμιθ, που νίκησε τον Ντε Χέα και «έγραψε» το τελικό 1-3.

Προτεινόμενα Άρθρα