Γκολ και θέαμα!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σε ένα παιχνίδι σημαία του θεαματικού ποδοσφαίρου, οι "κόκκινοι" επιβλήθηκαν των "κανονιέρηδων" και ξεκίνησαν με το δεξί στην διοργάνωση

Πρέμιερ από τα παλιά, επική ανατροπή της Λίβερπουλ, επιστροφή της Αρσεναλ και ένα τρελά χορταστικό 3-4 των Κόκκινων στο Λονδίνο έτσι για το καλησπέρα της σεζόν στο Νησί.

Οι φιλοι του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι “διαφήμιση” για το ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τους 3 βαθμούς. 

Το έργο του Γιούργκεν Κλοπ αρχίζει να παίρνει μορφή για τους “κόκκινους” καθώς η επιθετική λειτουργία της ομάδος έδειξε σήμερα να είναι από άλλον πλανήτη. Στον αμυντικό τομέα σημειώθηκαν αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές, δείχνοντας πως, παρά το θεαματικό αποτέλεσμα, οι ομάδες χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά. 

Ο Γερμανός τεχνικός των “ρεντς” πάντως, δείχνει πως βάζει την δική του σφραγίδα, τις δικές του πινελιές και τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ στην σωστή τους σειρά. Ακόμα η Λίβερπουλ είναι work in progress. Νίκες όμως, όπως αυτή στο Emirates (πρώτη από τον Αύγουστο του 2011), ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτό το 3-4 επί της Άρσεναλ, πιστοποιούν ότι οι «κόκκινοι» είναι στον σωστό δρόμο.

Ο αγώνας

Με το καλημέρα η Άρσεναλ ευτύχισε να κερδίσει πέναλτυ, μετά από παιδική παράβαση του Μορένο, με τον Γουόλκοτ όμως να μην βρίσκει δίχτυα.
Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα όμως, ο Ισπανός μπακ της Λίβερπουλ υπέπεσε σε νέο ατόπημα, καθώς έχασε τον επιθετικό της Άρσεναλ και του έδωσε την ευκαιρία να βγεί πρόσωπο με την εστία και να σημειώσει το 1-0. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το υπάρχων σκορ, όμως ο Κουτίνιο είχε άλλα σχέδια. Στο 45′ με άψογη εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε νέες ελπίδες ανατροπής στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. 

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου άρχισαν οι μαγικοί συνδυασμοί για τους “κόκκινους” και η άμυνα της Άρσεναλ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ο Λαλάνα (49′) ο Κουτίνιο (56′) και ο Μανέ (63′) έδωσαν αέρα 3 τερμάτων στην Λίβερπουλ σημειώνοντας το 1-4 και φάνηκε να ¨”καθαρίζουν” το παιχνίδι.

Τα σημάδια κούρασης όμως άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους για την Λίβερπουλ, και η Άρσεναλ εκμεταλευόμενη και την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων έφερε το παιχνίδι σε απόσταση βολής, καθώς ο Τσάμπερλειν (64′) και ο Τσέιμπερς (75) έκαναν το 3-4 και έβαλαν σε μπελάδες τους “κόκκινους”. 

Η Λίβερπουλ των τελευταίων ετών θα διαλυόταν. Η νέα version του Κλοπ άντεξε χωρίς σοβαρούς κλυδωνισμούς. Κράτησε το 3-4 ως το τέλος, αυτή είχε τις ευκαιρίες για ένα πέμπτο γκολ και γέμισε με εσωστρέφεια τον Αρσέν Βενγκέρ και την ομάδα του

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν, Ελνένι (67′ Τσάκα), Ράμσεϊ (61′ Καθόρλα), Ιβόμπι (59′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Αλέξις Σάντσες, Γουόλκοτ

 
Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Κλαβάν, Αλμπέρτο Μορένο, Κλάιν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (88′ Στιούαρτ), Λαλάνα (76′ Οριγκί), Κοουτίνιο (69′ Τσαν), Φιρμίνο, Μανέ.

Προτεινόμενα Άρθρα