Το κέντρο είναι… μπλεγμένο σχεδόν παντού!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πόσες λέξεις έχουν γραφτεί, πόσα λόγια έχουν ειπωθεί για την τριάδα του κέντρου στον φετινό ΑΡΗ. Και πόσα θα ειπωθούν ακόμα, εφόσον συνεχίσουν έτσι.

Μόντσου, Σιφουέντες και Γκαρθία μοιάζουν να είναι η “καρδιά” του φετινού ΑΡΗ. Τρία σημεία αναφοράς που συνεισφέρουν πολλά περισσότερα από καλές εμφανίσεις. Συμβάλλουν στα νούμερα, που είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δέκα γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα ή εννέα εάν αφαιρεθεί το αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκαν κόντρα στον Ατρόμητο.

Το εντυπωσιακό με τους χαφ του ΑΡΗ είναι ότι συμμετέχουν στα οκτώ από τα υπόλοιπα εννέα γκολ της ομάδας, είτε άμεσα είτε εμμέσως.

Ο Μάνου Γκαρθία είναι ο πιο επιδραστικός με 2 γκολ, 1 ασίστ και συνολικά 3 γκολ στα οποία συμμετέχει. Ο Σιφουέντες έχει ένα γκολ στις Σέρρες και την ασίστ στον Μορόν κόντρα στη Λαμία, με τον Μόντσου να… σερβίρει για το πρώτο γκολ του Ανδαλουσιανού.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ στο Ηράκλειο, για να γίνει το χέρι του Λαμπρόπουλου και να σκοράρει ο Μορόν από τα εντέκα βήματα. Λίγο αργότερα από εξαιρετική λόμπα του Μάνου ήρθε το δεύτερο πέναλτι του ΑΡΗ, με τον Μορόν να είναι πάλι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Είναι ξεκάθαρό λοιπόν πόσο επιδραστικά είναι έως τώρα τα χαφ της ομάδας στην επίθεση και στο σκοράρισμα. Το κάνουν με σταθερότητα και το ζητούμενο είναι να συνεχίσουν από την επόμενη εβδομάδα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα