Και πάλι… διπρόσωπος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Βελτιωμέρνη ομάδα του Αναστόπουλου στην επανάληψη

Ενας ΑΡΗΣ με τις καλές και τις κακές του στιγμές ήταν αυτός που παρουσιάστηκε στο φιλικό με την ΑΕΚ, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οπως με την Κέρκυρα, έτσι και σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν δύο πρόσωπα, με το καλύτερο να βγαίνει στην επανάληψη του αγώνα, όπου με το τέρμα του Ιντζίδη απάντησαν στα γκολ του Μάνταλου από το πρώτο ημίχρονο. 

Πέρα από την ήττα, η ομάδα του Αναστόπουλου έδειξε σημάδια βελτίωσης και η παρουσία της κρίνεται ικανοποιητική απέναντι σε μία ομάδα πολύ πιο έτοιμη, όπως η Ενωση. Σίγουρα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κάτι που θα έρθει μέσω της δουλειάς που θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Ραούλ Μπράβο ήταν το πρόσωπο… έκπληξη στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος. Αν και ανέτοιμος, ο Ισπανός ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ιντζίδη, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκε ο ΑΡΗΣ. Ο Διούδης ξεκίνησε στο τέρμα με πλάγιους μπακ τους Μπούρμπο και Τσουμάνη. Αντρέου και Ρόβας ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Τάτο λίγο πιο μπροστά, τους Μιλούνοβιτς-Ντούνη στις πλευρές και τον Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Κυριαρχία ΑΕΚ και… Μάνταλου στο πρώτο μέρος

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία του αγώνα. Με την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, η Ενωση έβαλε δύσκολα στην άμυνα του ΑΡΗ και στο 16′ εξαργύρωσε την υπεροχή της με το γκολ του Μάνταλου με σουτ μέσα από την περιοχή και έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του διεθνή μέσου, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα με γυριστό σουτ εντός της περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΑΡΗΣ ανα διαστήματα μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να κλείσει την ΑΕΚ στο μισό κέντρο, περισσότερο όμως σε μία φλύαρη κατοχή αφού το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάποια φάση για την ομάδα του Αναστόπουλου.

Οπως με την Κέρκυρα, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ ο ΑΡΗΣ παρουσίασε σαφώς μία πιο βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο μέρος, στοιχείο στο οποίο συντέλεσε και η είσοδος των Βουτσιά, Νέτο, Ανάκογλου, Παυλίδη, Καπνίδη και Ν’ Λουντούλου. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο φρέσκοι μεσοεπιθετικά και στο 65′ είχαν την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Ανέστη να απομακρύνει δύσκολα το σουτ του Τάτου. Νωρίτερα βέβαια η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 50′, το δυνατό σουτ του Μπακασέτα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη.

Ο Νέτο… προειδοποίησε, ο Ιντζίδης «εκτέλεσε»

Ενα λεπτό μετά τον Τάτο, ο Ανέστης είπε «όχι» και στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ντάρσι Νέτο, δεν έκανε όμως το ίδιο και στο 68′. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Ανάκογλου έστειλε… συστημένη την μπάλα στον Ιντζίδη και αυτός με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε για τον ΑΡΗ. Ενα γκολ που έδωσε ψυχολογία και ρυθμό στους γηπεδούχους, όχι όμως και ένα δεύτερο γκολ μέχρι το φινάλε, έχοντας δύο σουτ τπυ Τσουμάνη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας), Κώστας Νικολαΐδης (Μακεδονίας),

4ος: Νίκος Τεβεκέλης (Μακεδονίας).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης (62΄Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46΄Βουτσιάς), Τσουμάνης, Ρόβας (46΄Παυλίδης), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ντούνης (46΄Ανάκογλου), Αντρέου (46΄Νέτο), Μιλούνοβιτς (46΄Ν΄Λουντούλου), Τάτος (80΄Ντόγος), Ίλιτς (46΄Καπνίδης)

ΑΕΚ (Τεμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (32΄Μπακάκης), Λαμπρόπουλος (72΄Ντίας), Τσιγκρίνσκι (46΄Κολοβέτσιος), Ντίντακ (72΄Μανωλάς), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μάνταλος (46΄Ροντρίγκες), Μπακασέτας (60΄Τζανετόπουλος), Αλμέϊδα (35΄Πέκχαρτ)

Προτεινόμενα Άρθρα