"Ο ΑΡΗΣ με την κατάλληλη σοβαρότητα δεν θα έχει πρόβλημα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σχολίασε την εμφάνιση του ΑΡΗ στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη , ενώ τόνισε την δυσκολία του πρωταθλήματος της football league.

O Σωκράτης Μπουντούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”. 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την παρουσία του στο χθεσινό φιλικό με την Ξάνθη 

Πέρα από το γεγονός ότι έχουμε έναν φίλο μας από την Καρδίτσα που αγωνίζεται στον ΑΡΗ, τον Βασίλη τον Ρόβα και ήρθαμε να τον δούμε, ήταν θεωρώ ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το φαβορί για την άνοδο, τον ΑΡΗ.

Για τις εντυπώσεις του από το χθεσινό παιχνίδι:

Είδαμε δύο καλές ομάδες, αρχικά η Ξάνθη, μία σταθερή αξία στο χώρο της superleague, μια πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη, που έπαιξε αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο. Από την άλλη ο ΑΡΗΣ φάνηκε αρκετά δυνατός, ειδικά για την Β εθνική θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια να βρίσκεται εκεί ο ΑΡΗΣ, με ακρετά καλές μονάδες και καλο προπονητή, τον κύριο Αναστόπουλο. Αν κοιτάξει από την αρχή το πρωτάθλημα με σοβαρότητα πιστεύω πως δεν θα έχει κανενα απολύτως πρόβλημα στην υπόθεση ανόδου. Οι “κίτρινοι” πρέπει να γυρίσουν εκεί που ανήκουν, στην Superleague το επόμενο καλοκαίρι. 

Πως πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ το πρωτάθλήμα της football league

Θεωρώ πως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν πως είναι μια πολύ πιο διαφορετική κατηγορία από την Superleague. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα πιο δυνατό,με πάθος και αρκετά πιο «βρώμικο». Πάντα υπάρχουν και οι κίνδυνοι των δύσκολων εδρών, τις οποίες αν δεν τις αντιμετωπίσει η ομάδα του ΑΡΗ σοβαρά, ίσως του προκαλέσουν ζημιά. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί κανεις αντίπαλος.

Στο Κλεάνθης Βικελίδης θα υπάρχει η δύναμη του κόσμου, το κάστρο του ΑΡΗ θα έχει πιστεύω σε κάθε παιχνίδι πάνω από 10 χιλιάδες κόσμο , και δεν πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια.  Είναι σίγουρο πως σε αυτά τα παιχνίδια θα έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες και θα έχουμε το παιχνίδι «της γάτας με το ποντίκι». Θεωρώ όμως πως η ποιότητα των παικτών του είναι τέτοια που θα του επιτρέψει να βρει τους διαδρόμους ώστε να ξεκλειδώσει και τις  πιο κλειστές άμυνες.

Στα εκτός πιστεύω πως με σοβαρότητα και μόνο η ομάδα του ΑΡΗ θα περάσει από τις περισσότερες έδρες χωρίς πρόβλημα.  Με τις μονάδες που έχει ο ΑΡΗΣ την φετινή σεζόν δεν θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες.  Μην ξεχνάμε πως ο ΑΡΗΣ έχει στον πάγκο του έναν τόσο έμπειρο προπονητή, όπως ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος έχει φάει με το «κουτάλι» τα γήπεδα της football league. 

Η γνώμη του για το ρόστερ του ΑΡΗ

 Εγώ προσωπικά είδα μια πλήρη ομάδα. Με καλές μονάδες και καλή πειθαρχία και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα προπόνησης και χημείας το κατά πόσο θα είναι έτοιμη η ομάδα. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο εκάστοτε προπονητής.  Η  Ξάνθη είναι πιο έτοιμη και αυτό φάνηκε, όμως αυτό το γεγονός είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς το πρωτάθλημα της Superleague επρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και 15 μέρες. Ο ΑΡΗΣ φαίνεται κουρασμένος γιατί βρίσκεται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και τα πόδια των ποδοσφαιριστων είναι βαριά. Θεωρώ ότι σε 15-20 μέρες η ομάδα θα είναι έτοιμη.

Για τις αντιπάλους του ΑΡΗ στην football league

H Καρδίτσα είναι μία έμπειρη ομάδαστο πρωτάθλημα, και θα είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος. Ειδικά στην έδρα της δεν πρέπει να την υποτιμήσει ο ΑΡΗΣ. Από ‘κει και πέρα, πλην των φαβορί  μαζί με τον ΑΡΗ που θεωρώ τον Απόλλων Αθηνών, ΟΦΗ, Τρίκαλα, Λαμία που έχουν δυναμώσει αρκετά με τις μεταγραφές του καλοκαιριού, υπάρχουν και άλλες υπολογίσιμες ομάδες όπως ο Αιγινιακός, ο Πανσεραϊκός και ο Αχαρναϊκός. Πιστεύω πως θα δούμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα , αρκεί κάποια στιγμή να ξεκινήσει…

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δύσκολα, λόγω ονομάτων και μόνο το επίπεδο έχει ανέβει. Ο ΑΡΗΣ όμως, αν δείξει την κατάλληλη σοβαρότητα δεν θα έχει πρόβλημα. Είναιένας μεγάλος σύλλογος, με τεράστιο κόσμο, με πολλή οργάνωση απ’όσο ξέρω στα διοικητικά του. Θεωρώ πως θα είναι ένα ακόμη σύντομο πέρασμα για τον ΑΡΗ από την football league φέτος. Τους το εύχομαι και ολόψυχα…

Προτεινόμενα Άρθρα