«Καλοδουλεμένη και ποιοτική ομάδα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η άποψη του παλαίμαχου στόπερ του ΑΡΗ για την ομάδα που «χτίζει» ο Νίκος Αναστόπουλος και την προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Ο Σπύρος Γόγολος ήταν μία από τις γνώριμες φιγούρες της οικογένειας του ΑΡΗ που έδωσαν το «παρών» στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Ο παλαίμαχος αμυντικός των «κιτρινόμαυρων» φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AlAboutARIS On Air», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τον νέο ΑΡΗ που «χτίζει» ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για το πως έζησε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα θύμιζε κάτι από Σούπερ Λιγκ. Το Βικελίδης έχει λείψει από την 1η κατηγορία. Ολοι μείναμε ικανοποιημένοι από όσα μας έδειξε ο ΑΡΗΣ. Τα μηνύματα που έστειλε η ομάδα, ήταν ενθαρρυντικά. Καλοδουλεμένη, καλά στημένη αμυντικά και με παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Αλλωστε ο Νίκος Αναστόπουλος είναι μετρ της τακτικής. Βέβαια το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι διαφορετικό της Σούπερ Λιγκ. Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να δουλέψει πολύ, ώστε να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει απέναντι σε ομάδες που αγωνίζονται πιο κλειστά».

Για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας: «Η ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες που γνωρίζουν που έχουν έρθει. Πιστεύω ότι με την δουλειά που θα γίνει, ο ΑΡΗΣ θα δημιουργήσει μία καλή ομάδα, πρέπει όμως να μάθει να ανταποκρίνεται απέναντι και σε κλειστές άμυνες».

Για το τι του άρεσε από τον ΑΡΗ που παρακολούθησε: «Αυτό που μου άρεσε, ήταν ο καλός ρυθμός της ομάδας αυτή την εποχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Ο ΑΡΗΣ δεν δεχόταν εύκολα επιθέσεις, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους. Και όταν είχε την μπάλα, προσπαθούσε να επιτεθεί ορθολογικά. Και ο Καπνίδης και ο Ιλιτς είναι αξιόλογοι παίκτες. Ισως όμως η ομάδα να χρειάζεται ακόμη έναν φορ περιοχής».

Για το κέντρο της άμυνας και αν θεωρεί ότι χρειάζεται άλλη προσθήκη: «Εγινε η προσθήκη το Χαριτωνίδη. Ραούλ Μπράβο και Ιντζίδης μπορούν να προσφέρουν, όπως και ο Χαριτωνίδης. Δεν είναι απαραίτητο όμως για μένα να έρθει κι άλλος στόπερ. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ρόβας, που μπορούν επίσης να καλύψουν αυτή τη θέση».

Για την πλειάδα ποιοτικών επιλογών που διαθέτει ο Νίκος Αναστόπουλος: «Είναι ένας πονοκέφαλος για τον Αναστόπουλο. Οταν οι πρωτοκλασσάτκοι κάθονται στον πάγκο, δεν τους αρέσει. Ο προπονητής του ΑΡΗ όμως μπορεί να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές. Να δημιουργήσει μία οικογενειακή ατμόσφαιρα και ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Νοιάζεται για τους παίκτες και αυτοί το ανταποδίδουν».

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη: «Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Εχει όρεξη και γνωρίζει σε ποια ομάδα έχει έρθει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα να βρίσκεται εκεί που της αρμόζει. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την φετινή προσπάθεια».

Για την δική του καθημερινότητα αφού αποχώρησε από την ενεργό δράση: «Εχουμε διαμορφώσει έναν ωραίο χώρο, το “Μετροπόλ”, στο κέντρο. Από εκεί και πέρα είμαι προπονητής στον Φοίνικα Καλαμαριάς και παράλληλα παρακολουθώ τα σεμινάρια της ΕΠΟ, για να πάρω τα απαραίτητα διπλώματα».

Προτεινόμενα Άρθρα