Για πλάκα η Μπάγερν

από AllAboutARIS

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε το Champions League η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έκαναν… φύλλο και φτερό την πρωτάρα Ροστόφ (5-0) και μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν.

Παρέα στην κορυφή του τετάρτου ομίλου θα κάνει στους Γερμανούς η Ατλέτικο Μαδρίτης (έχει λιγότερα γκολ, βέβαια), που επικράτησε δύσκολα με 1-0 στην Ολλανδία της Αϊντχόφεν.

Μπάγερν που σκορπάει «τρόμο»

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε τη Ροστόφ, οι παίκτες της οποίας δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για τους Βαυαρούς και ήρθε στο 28ο λεπτό. Ο Γκάτσαν μάρκαρε τον Μίλερ, τον τράβηξε ελαφρώς από τη φανέλα και ο Γερμανός επιθετικός έπεσε πολύ εύκολα. Ωστόσο, με την ίδια ευκολία ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Λεβαντόφσκι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο συνήθης ύποπτος, Μίλερ… τρύπησε στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Αλάμπα έκανε το 2-0.

Το σκορ έδινε την άνεση στους γηπεδούχους να παίξουν χωρίς άγχος. Όχι ότι φάνηκε να έχουν ιδιαίτερο από την έναρξη του ματς! Η Μπάγερν συνέχιζε με το πόδι στο γκάζι και σε ένα εκρηκτικό επτάλεπτο, το πρόσωπο των τελευταίων ημερών για τους Βαυαρούς, ο Τζόσουα Κίμιχ σκόραρε δις. Αρχικά, στο 53’ με προβολή νίκησε τον Τζανάεφ και στο 60’ με κεφαλιά έκανε το 4-0, ενώ ο Μπερνιάτ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Η Ατλέτικο του Σιμεόνε… ξαναχτύπησε

Με το κλασσικό γνωστό αλά… Σιμεόνε στυλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να φύγει από την Ολλανδία και την έδρα της Αϊντχόφεν με ένα σπουδαίο διπλό. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να στείλουν στο 5’ τη μπάλα στα δίχτυα με τον Ντε Γιονγκ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Η Ατλέτικο στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες και εν τέλει βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 43’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Χιμένεθ πήδηξε για κεφαλιά και φάνηκε να κάνει επιθετικό φάουλ (βρήκε με τον αγκώνα τον Πρόπερ) και στη συνέχεια της φάσης ο Σαούλ με τρομερό σουτ αλά… Μήτρογλου, έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά, ο Άτκινσον υπέπεσε σε ακόμα ένα λάθος, καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ της Αϊντχόφεν. Ο Χιμένεθ έκανε το τάκλιν με μαζεμένα τα πόδια, ο Νάρσινγκ έκανε 2-3 βήματα και μετά έπεσε μόνος του, με τον διαιτητή να δείχνει τη μπάλα. Ωστόσο, είχαμε… Θεία Δίκη! Ο Όμπλακ έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και με εντυπωσιακή επέμβαση «έβγαλε» την πολύ δυνατή εκτέλεση του Γκουαρδάδο, κρατώντας το 1-0 στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όπως ξέρουν! Αμυντικά, σφιχτά και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Δεν το κατάφεραν, αλλά ούτε δέχθηκαν και κάποιο τέρμα και έφθασαν στη νίκη, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον τέταρτο όμιλο του Champions League.

PSV Eindhoven 0-1 Atletico Madrid – All Goals… από football__live

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μπάγερν Μονάχου-Ροστόφ 5-0
(28′ Λεβαντόφσκι, 45’+2′ Μίλερ, 53′, 60′ Κίμιχ, 90′ Μπερνιάτ)

Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(43’ Σαούλ)

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 3 (4-0)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (1-0)
3. Αϊντχόφεν 0 (0-1)
4. Ροστόφ (0-4)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Τετάρτη 28/09
Ροστόφ-Αϊντχόφεν (21:45)
Aτλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου(21:45)
 

Προτεινόμενα Άρθρα