Εκτελεστής Μίλικ – Εκδικητής Ταλίσκα

από AllAboutARIS

Ο Αρκάντιους Μίλικ θύμισε Ιγκουαϊν και με δύο γκολ ανέτρεψε το προβάδισμα της Ντιναμό, για να οδηγήσει τη Νάπολι σε νίκη μέσα στο Κίεβο για να πάρει κεφάλι στον 2ο όμιλο.

Ο Ταλίσκα σόκαρε την πρώην ομάδα του, αφού χάρισε στην Μπεσίκτας τον έναν πόντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο φινάλε για το 1-1 απέναντι στην Μπενφίκα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Ντιναμό Κιέβου – Νάπολι 1-2
(26’ Γκάρμας – 36’, 45’ Μίλικ)

Μπενφίκα – Μπεσίκτας 1-1
(12’ Τσέρβι-93′ Tαλίσκα)

Η βαθμολογία:

Νάπολι 3
Μπεσίκτας 1
Μπενφίκα 1
Ντιναμό Κιέβου 0

Επόμενη αγωνιστική (2η):

Μπεσίκτας – Ντιναμό Κιέβου
Νάπολι – Μπενφίκα

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΝΑΠΟΛΙ

Με μία λόμπα από τον Σίντορτσουκ από τη μέση του γηπέδου προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Ρέινα, άρχισε το ματς, ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρε κατάφερε να σώσει την τελευταία στιγμή. Η Ντιναμό ήταν εκεί που κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ, αφού από τη σέντρα του Ιαρμολένκο ο Γκάρμας με σουτ έγραψε το 1-0 στο 26ο λεπτό. Ωστόσο η Νάπολι με ανάλογο τρόπο ισοφάρισε αφού ο Αρκάντιουσζ Μίλικ με κεφαλιά από σέντρα του Γκουλάμ έφερε το παιχνίδι στα ίσια δέκα λεπτά μετά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα ξανά με τον Πολωνό στράικερ να σκοράρει ξανά με το κεφάλι, αφού ο Κχασερίντι πάνω στη γραμμή είχε αποκρούσει κεφαλιά του Μέρτενς από σέντρα του Καγιεχόν.

Η Νάπολι συνέχισε να υπερέχει στο ματς και να επιδιώκει και ένα 3ο γκολ που θα της εξασφάλιζε τη νίκη και στο 63ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Μέρτενς. Στο 68ο λεπτό ο Σίντορτσουκ βλέπει 2η κίτρινη για θέατρο και η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει όλο και περισσότερο υπέρ των Ιταλών. Η Ντιναμό ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησε να πιέσει, έχασε ευκαιρίες με τον Βίντα και τον Ιαρμολένκο αλλά το 2-1 για την ιταλική ομάδα παρέμεινε.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ αφού ο Σάλβιο μπήκε από αριστερά και σούταρε, ο Ζενγκίν έκανε ασθενή επέμβαση και ο Τσέρβι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Σάλβιο στο 23ο λεπτό αστόχησε από καλή θέση, ενώ ο Έντερσον έκανε δύσκολη επέμβαση στο 30’ σε προσπάθεια του Κουρέσμα, στην καλή στιγμή της Μπεσίκτας στο πρώτο μέρος. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Τολγκά Ζενγκίν υποχρεώνεται σε μια δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Χόρτα που απείλησε με μακρινό σουτ.

Το παιχνίδι προσπαθεί να το ανοίξει η Μπεσίκτας κι έχει καλή στιγμή στο 52ο με τον Αντριάνο, αλλά αμέσως μετά η Μπενφίκα απαντά με ευκαιρίες του Γκριμάλντο στο 53ο λεπτό και του Γκουέντες στο 57ο λεπτό. Στο 61ο λεπτό καλή στιγμή για τους Τούρκους με τον Ταλίσκα να στέλνει την μπάλα έξω. Στο 74’ ο Τσενκ Τοσούν που έδωσε πνοή στην επίθεση της Μπεσίκτας χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, λίγο μετά την είσοδο του Σάμαρη ως αλλαγή στο ματς. Η Μπεσίκτας έφτασε τελικά στην ισοφάριση με τον Ταλίσκα να σκοράρει με υπέροχη εκτέλεση φάουλ κόντρα στην παλιά του ομάδα και να διαμορφώνει το 1-1.

 

Προτεινόμενα Άρθρα