Aναστέλλεται η ποινή της Ρεάλ για την απαγόρευση μεταγραφών

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όπως ανακοίνωσε το CAS, αναστέλλεται η απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε από την FIFA στη Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του ισπανικού συλλόγου.

H ξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει στην παρούσα χρονική περίοδο την πρώτη ομάδα των Μαδριλένων, ωστόσο επιτρέπει στους νεαρούς παίκτες εξαιτίας των οποίων επιβλήθηκε η τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να αγωνίζονται κανονικά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για οκτώ ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων είναι και οι δυο ανήλικοι γιοι του Ζινεντίν Ζιντάν, ο 14χρονος Τεό και ο 11χρονος Ελιάζ, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν κανονικά μέρος στους αγώνες των αντίστοιχων ομάδων των ακαδημιών της «βασίλισσας» μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση.

Θυμίζεται πως Ρεάλ και Ατλέτικο τιμωρήθηκαν από τη FIFA με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, λόγω παραβίασης των κανονισμών για την απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό. Και οι δύο ισπανικοί σύλλογοι έχουν προσφύγει στο CAS με αίτημα την αναίρεση της τιμωρίας.

Αν ισχύσει τελικά η ποινή, «μερένχες» και «ροχιμπλάνκος» δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές και θα μπορούν να πάρουν πίσω μόνο τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τώρα σε άλλες ομάδες. Αντίστοιχα, οι νεαροί παίκτες των ακαδημιών δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα παιχνίδια των πρωταθλημάτων στις μικρές κατηγορίες.

Προτεινόμενα Άρθρα