Κράτησε το… ξέσπασμα για το φινάλε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία ασίστ και ένα γκολ για τον Τζανακάκη, Καπνίδης και Ιλιτς τα άλλα δύο τέρματα των «κίτρινων»

Εννια λεπτά… Αυτό ήταν το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο ΑΡΗΣ για να γυρίσει… τούμπα το φιλικό με τη Λαμία και να πάρει τη νίκη με 3-1.

Με κορυφαίο τον Μανώλη Τζανακάκη, με ένα γκολ και μία ασίστ, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν των Φθιωτών με 3-1, έχοντας παρόλα αυτά μέτρια εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Ομο έδωσε το προβάδισμα στους Λαμιώτες στο 45+1′, με τους Καπνίδη (86′) και Ιλιτς (95′) να σκοράρουν τα άλλα δύο γκολ της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλο.

Ετσι ξεκίνησε

Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής παρατάχθηκε ο ΑΡΗΣ στο γήπεδο, αφού ο Μιλούνοβιτς πήρε την θέση του Τάτου που τραυματίστηκε στο ζέσταμα. Οι Μπούρμπος, Ιντζίδης, Μπράβο και Τζανακάκης ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τον Διούδη στο τέρμα. Ρόβας-Αντρέου ήταν το δίδυμο στα χαφ, με Ντούνη-Μιλούνοβιτς στις πλευρές και τον Ανάκογλου λίγο πιο πίσω από τον Καπνίδη.

Μέτριο ξεκίνημα

Η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετά μέτρια, με μόλιςμία φάση και αυτή για τον ΑΡΗ. Ντούνης και Ανάκογλου συνεργάστηκαν ωραία, με το σουτ του δεύτερου να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσενάμο.

Ανέβασε στροφές μετά το 30′

Με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα, ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος και περιόρισε αρκετά την Λαμία στο μισό γήπεδο, έχοντας δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 32′, όταν ο Μπούρμπος με σέντρα-σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Τσενάμο μπλόκαρε το σουτ του Μιλούνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Τζανακάκη από τα αριστερά, πάλι όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν σε ετοιμότητα και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την κοντινή προβολή του Ντούνη.

Γκολ και… στα αποδυτήρια η Λαμία

Η Λαμία στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μέσα στην περιοχή του Διούδη. Μία στημένη μπάλα όμως ήταν αρκετή για να κάνει τη ζημιά. Συγκεκριμένα στο 32′ ο Βασιλόγιαννης γέμισε με φάουλ από τα δεξιά και ο Ομο πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας, κάνοντας με κεφαλιά το 0-1.

Κράτησε το καλύτερος για το τέλος

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους η απόδοση του ΑΡΗ κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, λόγω και της σφιχτής άμυνας της Λαμίας. Το φινάλε όμως του αγώνα επεφύλασσε κάτι περισσότερο από μία απλή ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Στο 86′ ο Καπνίδης με κεφαλιά από τη σέντρα του Τζανακάκη έφερε το ματς στα ίσια, με τον 24χρονο μπακ έξι λεπτά αργότερα να γίνεται από δημιουργός… εκτελεστής και να δίνει στον ΑΡ το προβάδισμα. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπράνα Ιλιτς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και έπειτα από λάθο απομάκρυνση των αμυντικών της Λαμίας.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Κώστας Μηλιάδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ
: Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Θόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας)

4ΟΣ: Γιώργος Μαμασούλας (Μακεδονίας)


ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος):
 Διούδης (72΄Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46΄Βουτσιάς), Τζανακάκης, Ραουλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας (46΄Νέτο), Ανάκογλου (46΄Ίλιτς), Αντρέου (46΄Παυλίδης), Καπνίδης, Μιλούνοβιτς, Ντούνης (63΄Καράμπελας)

Προτεινόμενα Άρθρα