Επτάψυχη Ίντερ (vid)

από AllAboutARIS

Η Ίντερ των χιλίων προβλημάτων μολονότι είδε την Γιουβέντους να ανοίγει το σκορ στα μέσα της επανάληψης, με γκολ των Ικάρντι, Πέρισιτς πήρε το Derby d’ Italia και βγήκε από την… εντατική!

ντέρμπι δεν είναι όπως όλα τα άλλα παιχνίδια. Δεν διέπονται από την ίδια λογική. Θέλουν μάτι που γυαλίζει, πείνα, δίψα, θυμό. Δεν είναι τυχαίο που τις περισσότερες φορές τα παίρνουν οι ομάδες που πάνε στο ντέρμπι με τα περισσότερα προβλήματα. Όπως η Ίντερ.

Μία ομάδα ευρισκόμενη σε μηχανική υποστήριξη στην ομάδα εντατικής θεραπείας ξαφνικά ένιωσε πως κρίνεται η ζωή της από το Derby d’ Italia απέναντι στην Γιουβέντους. Και έζησε!

Μπορεί η «Μεγάλη Κυρία» να προηγήθηκε στα μέσα της επανάληψης με γκολ του Λιχτστάινερ, όμως η ομάδα του Φρανλκ ντε Μπουρ είχε άμεση απάντηση με Ικάρντι, Πέρισιτς και με το 2-1 έσπασε το φετινό αήττητο των πρωταθλητών Ιταλίας και πήρε παράταση ζωής.

Η Γιουβέντους είχε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με μία κεφαλιά του Κεντίρα στα χέρια του Χαντάνοβιτς (34’) κι ένα φαλτσαριστό σουτ του Πιάνιτς (41’) με την Ίντερ να απαντάει με ένα εκπληκτικό σουτ του Ικάρντι (35’) που ξύρισε το δοκάρι του Μπουφόν.

Πάνω που η Ίντερ έσφιγγε την… μέγκενη της πίεσης, η «Μεγάλη Κυρία» χτύπησε στην κόντρα. Ο Άλεξ Σάντρο με σέντρα στην καρδιά της περιοχής, βρήκε τον προωθημένο Λιχτστάινερ και ο Ελβετός μπακ με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ (66’, 0-1). 

Κι όμως εκεί που όλοι περίμεναν την Ίντερ να αφήσει την τελευταία της πνοή, ξάφνου αναστήθηκε. Μία κεφαλιά του Ικάρντι (7ο γκολ στα 8 του παιχνίδια απέναντι στην Γιουβέντους) έδωσε άμεση απάντηση (68’, 1-1), ενώ το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, όταν η «χρυσή αλλαγή» Ιβάν Πέρισιτς με υπέροχη κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Μπουφόν για το τελικό 2-1 (78’) στην πρώτη εντός έδρας νίκη της Ίντερ σε Derby d’ Italia από το 2010!

Προτεινόμενα Άρθρα