«Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί τηλεοπτική στέγη»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "AllAboutARIS On Air" στον Libero 107,4 και μίλησε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρωτάθλημα.

«Δεν θα παίξουμε ποδόσφαιρο, μέχρι να βρεθεί τηλεοπτική στέγη. Αν βρεθεί σύντομα τηλεοπτική στέγη θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα». Είπε αρχικά ο πρόδρος.

Πότε αναμένεται, περίπου, να δοθεί λύση στο ζήτημα:

«Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί τηλεοπτική στέγη. Θα ολοκληρωθούνε κάποιες διαπραγματεύσεις. Τώρα ενισχύονται οι  διαπραγματεύσεις με τα τέσσερα μέλη που μπήκαν στην επιτροπή, η οποία θα μετέρχεται όλων των συναντήσεων».

Με ποιους έχουν συζητήσει μέχρι στιγμής:

«Μέχρι στιγμής το ένα συνδρομητικό δεν ενδιαφέρεται. Μιλάμε πλέον με την NOVA και με την ΕΡΤ».

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα κανάλια:

«Θα χρειαστεί ν’ αναφερθούμε σε μία διαχρονική πορεία της ένωσης και δεν το θεωρώ σκόπιμο αυτή την στιγμή».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Είναι έξι-επτά δυνατές ομάδες στην κατηγορία. Πιστεύω πως παραπάνω από δύο-τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο. Είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα».

Για την συζήτηση που έγινε αναφορικά με τα έξοδα:

«Και για την διαιτησία μιλήσαμε και για τα πρόστιμα αν μπορούνε να ρυθμιστούνε και μάλιστα παρίστατο στο συμβούλιο ο κος Τζανόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω σε αυτά και είπε ότι είναι θέμα γενικής συνέλευσης κι εγώ πρόκειται να τα θέσω στην έκτακτη γενική συνέλευση, έτσι όπως ειπώθηκαν στο Δ.Σ.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πείτε ότι υπάρχει ένα χρέος 40 χιλιάδων. Αυτό δεν αρνούνται να το πληρώσουν, αλλά προσπαθούν να κάνουν κάποια ρύθμιση, ώστε να μπορούν να παίρνουν τα δελτία τους, να δοθεί μια επιταγή κάποιους χρόνου. Τέτοιου είδους πράγματα ζητάνε. Δεν ζητάνε να παραγραφούν τα χρέη. Ζητάνε μία ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουνε».

Για το γεγονός ότι ομάδες που δεν έχουν ανθρώπους από πίσω να χρηματοδοτούν διαρκώς, δεν μπορούν να προχωρήσουν:

«Το ποδόσφαιρο αλλάζει, εξελίσσεται και σε αυτή την εξέλιξη πρέπει να συγκατανεύσουν όλοι. Και οι ΠΑΕ και τα θεσμικά όργανα και η πολιτεία και η ΕΠΟ. Είναι γεγονός αυτό, γιατί μόνο το μετοχικό κεφάλαιο είναι 300.000. η τελεοπτική στέγη όμως είναι σημαντικός παράγοντας γιατί συνεπικουρείται και η διαδικασία άντλησης των εμπορικών (χορηγοί, φανέλες, διαφημιστικές πινακίδες κλπ)».

Προτεινόμενα Άρθρα