"O ΑΡΗΣ είναι το μεγάλο φαβορί για την επιστροφή στην Superleague"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

O πρώην παίκτης του ΑΡΗ και νυν παίκτης της Βέροιας, Τόνι Κάλβο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”

Ο παίκτης της Βέροιας και πρώην παίκτης των “κιτρίνων” μίλησε για τον ΑΡΗ που επιστρέφει στην Superleague, για το ξεκίνημά του στον σύλλογο, καθώς και για την κλήρωση του κυπέλλου και την αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΡΗ και Βέροια στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον υποβιβασμό του ΑΡΗ στην Γ εθνική λόγω οικονομικών προβλημάτων

Ήταν κάτι πάρα πολύ στενάχωρο,κάτι που προκαλούσε ντροπή, όχι μόνο σε εμάς που περάσαμε και αγωνιστήκαμε στην ομάδα, αλλά κυρίως για τον κόσμο της ομάδος. Ήταν ένα γεγονός το οποίο, εμεις που ήμασταν στην ομάδα, το βλέπαμε να έρχεται, φαινόταν ότι εκεί θαοδηγηθούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαχείριση έχει γίνει, καθώς την εποχή που επαιζα εγώ στον ΑΡΗ, από τα ταμεία της ομάδας πέρασαν αρκετά χρήματα. Δεν ξέρω πως κατάφερε η ομάδα να χρεωθεί τόσο πολυ και να αναγκαστεί να πέσει στην Γ’ εθνική. Απο εκεί και πέρα, όπου και να ήμουν, και στην Κύπρο, παρακολουθούσα τις εξελίξειςκαι στεναχωριόμουν. Ήταν τεράστια στεναχώρια κάθε φορά που έπαιρνα τέτοιου είδους πληροφορίες για τον ΑΡΗ.

Τι σημαίνει ΑΡΗΣ για τον Τόνι Κάλβο>; Για εμένα ο ΑΡΗΣ ήταν η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία, η πρώτη φορά που έφευγα από το σπίτι μου και την Μπαρτσελόνα, η πρώτη μου ποδοσφαιρική ιστορία, θα μπορούσα να πω, καθώς ήταν και τέτοια η ηλικία, πως  ήταν η πρώτη μου αγάπη. Μια αγάπη που πήραμε και από τον κόσμο και τον σύλλογο και το έκανε ακόμη πιο μεγάλο αυτο το συναίσθημα. Υπήρχε οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και ο ΑΡΗΣ είναι κάτι που θα κρατάω για πάντα στην καρδιά μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.  Τι είναι αυτό που κρατάει από τον ΑΡΗ και ποιό είναι εκείνο που θέλει να το ξεχάσει εντελώς;

Καλή στιγμή δεν μπορώ να ξεχωρίσω, καθώς περασα πραγματικά υπέροχες στιγμές σε όλη μου την παρουσία στον ΑΡΗ, δεν θα μπορούσα να πω μόνο μια. Από την άλλη, αυτό που δεν θα έλεγα πως θέλω να ξεχάσω, αλλά ήταν πολύ στενάχωρο, ήταν οι δύο χαμένοι τελικοί. Σε 3μιση χρόνια η ομάδα πήγε σε 2 τελικούς, έναν κόντρα στον Ολυμπιακό και έναν με τον Παναθηναϊκό. Υπήρχε μια πολύ καλή χημεία, και μια αρκετά δυνατή ατμόσφαιρα ανάμεσα στην ομάδα και τον κόσμο. Η αισιοδοξία οτι μπορούσαμε να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός τίτλου ήταν μεγάλη, ωστόσο αυτό δε έγινε και θα το έχω για πάντα μέσα μου, καθώς με στεναχωρεί.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του  και την πορεία  του στον ΑΡΗ

Αν κοιτάξεις πίσω στην ζωή σου και στην δουλειά σου, πάντα λες πως μπορούσα κάποια στιγμή να έχω κάνει κάτι διαφορετικό ή καλύτερο. Κατώπιν εορτής  όμως δεν έχει νόημα να κάνεις τέτοιου είδους ανάλυση. Εγώ είμαι ευχαρηστημένος από την πορεία μου στον ΑΡΗ, θεωρώ πως έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, και δεν θα άλλαζα καμία στιγμή μέσα στην ομάδα. Θεωρώ πως βοήθησα και έδωσα χαρές στον κόσμο. Μένω λοιπόν με αυτά τα οποία προσέφερα κι δεν θα άλλαζα κάτι. 

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στον ΑΡΗ, και αν έχει τεθεί τους προηγούμενους μήνες τέτοιο θέμα

Το αν θα  μπορούσε να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, θα έπρεπε πρώτα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να το συζητήσουμε, για το πως θα μπορούσε να προκύψει. Αυτή την στιγμή εγώ είμαι ποδοσφαιριστής της Βέροιας, είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους μας. Απο εκεί και πέρα, πριν κλείσω στην Βέροια,  και σε συζητήσεις που είχαμε τον κύριο Καρυπίδη, υπήρχαν σκέψεις για το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, το να έρθω δηλαδή μέσω της Βέροιας, μένοντας έναν χρόνο στην Βέροια και στην συνέχεια στον ΑΡΗ, όμως αυτό είναι θέμα προέδρων και αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Βέροιας και αρκετά συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας ως ομάδα. 

Πως βλέπει την  νέα προσπάθεια του ΑΡΗ

O ΑΡΗΣ είναι το μεγάλο φαβορί για την  επιστροφή στην Superleague , εκει του αξίζει να βρίσκεται και λόγω των παικτών του που έχουν αρκετές εμπειρίες από Α εθνική, ποδοσφαιριστές όπως ο Τάτος,  ο Τζεμπούρ, ο Νέτο, παίκτες δηλαδη πρώτης γραμμής. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για τον ΑΡΗ και ελπίζω στην άνοδό του. 

Μία προσωπική πρόβλεψή του για τον όμιλο

Δεν το λέω για να ικανοποιήσω τον κόσμο, όμως θεωρώ πως ΑΡΗΣ και Βέροια θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Θα είναι ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης και πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ θα μας βάλει ακρετές παγίδες και θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο.

Προτεινόμενα Άρθρα