Φρένο στην Μπάγερν η Κολωνία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τα υποχρέωσε τους Βαυαρούς στην πρώτη απώλεια βαθμών (1-1) και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» τους.

Μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League η Μπάγερν Μονάχου ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα! Το εμπόδιο της Κολωνίας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο (1-1) και οι Βαυαροί άφησαν για πρώτη φορά βαθμούς στη φετινή Bundesliga και μάλιστα στο «Allianz Arina». Σαν να μην έφτανε στον Κάρλο Αντσελότι το… στραβοπάτημα, είδε και τον Άριεν Ρόμπεν να αποχωρεί τραυματίας, δίχως ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάτι σοβαρό!

Για να φύγει οποιαδήποτε ομάδα από το «σπίτι» της Μπάγερν Μονάχου χρειάζεται… τύχη και έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική μέρα/βραδιά! Η Κολωνία είχε και τα δύο! Και τύχη και τον 23χρονο τερματοφύλακα Τίμο Χορν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση φωνάζοντας «παρών» όλες τις φορές που χρειάστηκε επέμβει!

Ο Τζόσουα Κίμιχ βρήκε ξανά δίχτυα, σημείωσε το 5ο γκολ του στα τελευταία έξι ματς και έδωσε το προβάδισμα στην Μπάγερν Μονάχου λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 40′. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Βαυαρούς να έχουν 12 σουτ έναντι 2 της Κολωνίας, την κατοχή (69%-31%), αλλά και τον Ρόμπεν τραυματία (τη θέση του πήρε ο Μίλερ). 

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν… διαφορετική υπόθεση! Και στο 63′ ήρθε η ισοφάριση για την Κολωνία. Ο Νόιερ έκανε λάθος εκτίμηση, ο Μοντέστ δεν του… χαρίστηκε και το 1-1 ήταν γεγονός. Ο Κάρλο Αντσελότι πέρασε στο ματς του Βιδάλ και Αλάμπα ελπίζοντας πως τα «βαριά χαρτιά» θα κάνουν τη διαφορά στο 20λεπτο που απέμενε, η Μπάγερν Μονάχου πίεσε και έχασε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 86′, όταν ο Μπερνάτ σημάδεψε το δοκάρι! Το γκολ δεν ήρθε και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος με την Κολωνία να φεύγει «όρθια» από το Μόναχο και να παραμένει αήττητη μετά από έξι αγωνιστικές! 

Προτεινόμενα Άρθρα