Σημάδια αντίδρασης και βελτίωσης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Βελτιωμένοι οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο μέρος

Νικητής έστω και σε φιλικό επίπεδο έφυγε ο ΑΡΗΣ από την Κομοτηνή, επικρατώντας του Πανθρακικού με 1-0, στο 10ο φετινό φιλικό του. 

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έδειξε σημάδια βελτίωσης κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πάλι φανερό όμως ότι χρειάζεται δουλειά κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα. Το γκολ του ΑΡΗ πέτυχε ο Μάρκος Ντούνης στο 64′.

Ετσι ξεκίνησε

Με 4-2-3-1 παρέταξε για ακόμη φορά την ομάδα του ο Νίκος Αναστόπουλος και τους Τζανακάκη, Ιντζίδη, Ραούλ Μπράβο και Καράμπελα μπροστά από τον Διούδη. Για μία ακόμη φορά Ρόβας-Αντρέου ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Τάτο πίσω από τον Ιλιτς και τους Μιλούνοβτις-Ανάκογλου στις πλευρές.

Δυσκολεύτηκε στην αρχή, ανέβασε στροφές μετά το 20′

Ο Πανθρακικός ήταν εκείνος που οριακά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Διούδη. Από το 20ο λεπτό και μετά ο ΑΡΗΣ σταδιακά ανέβασε στροφές με αποκορύφωμα το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου. Στο 32′ Ο Ιλιτς έστρωσε στον Τάτο, αλλά ο Γκαραβελίδης μπλόκαρε την προσπάθεια του. Νωρίτερα στο 15′ ο Τάτος είχε απειλήσει πάλι αλλά ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού έπεσε και απομάκρυνε. Σε ένα κατά γενική ομολογία μέτριο πρώτο μέρος για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Το… άλλαξε και ανέβηκε στην επανάληψη

Οι αλλαγές του «Αναστό» στο δεύτερο μέρος έκαναν πιο ορθολογικό το σχήμα του ΑΡΗ και συνέβαλαν στην βελτίωση της εικόνας του κυρίως μεσοεπιθετικά, αφού ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον ακίνδυνο Πανθρακικό.

Τη λύση ο Ντούνης, δοκάρι ο Μπαργκάν

Ο ΑΡΗΣ εξαργύρωσε την υπεροχή του στο 64ο λεπτό με τον Μάρκο Ντούνη. Η κάθετη του Τάτου μέσα στην περιοχή κόντραρε και ο 23χρονος εξτρέμ ήταν ο… κερδισμένος, σκοράροντας με κοντινό πλασέ για α διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ενας άλλος εξτρέμ, ο Μπαργκάν, θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ στο ντεμπούτο του με τον ΑΡΗ, αλλά το σουτ στην κίνηση από τη σέντρα του Ντούνη στο 75′, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ(Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Μυρθιάνος, Πλέγας, Γαβριηλίδης, Ηλιάδης, Καρδάρης, Ρομπέρ, Νικόλτσης

Έπαιξαν επίσης οι: Μωραΐτης, Ψάλτης, Μπεκατώρος, Μήλιος, Κουσίδης

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης (71΄Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (80΄Βουτσιάς), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας (85΄Ντόγος), Αντρέου (65΄Παυλίδης), Ρόβας (46΄Νέτο), Ανάκογλου (46΄Καπνίδης), Μιλούνοβιτς (65΄Μπαργκάν), Τάτος (73΄Μπούρμπος) (89΄Ντοριγκάτι), Ιλιτς (58΄Ντούνης)

Προτεινόμενα Άρθρα