Στοπ στο Μπέργκαμο για Νάπολι

από AllAboutARIS

Στο -4 πλέον από την Γιουβέντους

Μια υποτονική Νάπολι έπεσε θύμα έκπληξης στην 7η αγωνιστική της Serie A, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Αταλάντα, στο Μπέργκαμο. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Νάπολι στη σεζόν μετά από 8 ματς, 6 για τη Serie A και 2 για το Champions League, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου αφού νωρίτερα η Γιουβέντους πέρασε άνετα 3-0 από την έδρα της Έμπολι και ξέφυγε στο +4.

Παράλληλα η ήττα αυτή των «παρτενοπέι» έδωσε την ευκαιρία σε Λάτσιο και Κιέβο (σ.σ. συνέχισαν με νίκες) να μειώσουν στον 1 βαθμό την απόστασή τους από τη 2η θέση, ενώ αν η Ίντερ νικήσει τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» το βράδυ θα «πιάσει» την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στους 14 βαθμούς.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, η Αταλάντα ευτύχησε να βάλει γκολ νωρίς, στο 9ο λεπτό, όταν ο Αντρέα Πετάνια πήρε το «ριμπάουντ» μέσα στην περιοχή μετά από λάθος διώξιμο και δεν δυσκολεύθηκε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι ταμπουρώθηκαν πλήρως στην άμυνά τους, ενώ η μάλλον ράθυμη σε αυτό το ματς Νάπολι δεν κατάφερε να δημιουργήσει όσες ευκαιρίες θα ήθελε για να απειλήσει σοβαρά την εστία του Μπερίσα.

Ο γκολκίπερ της Αταλάντα ήταν αυτός που έσωσε σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση στα σουτ των Καγιεχόν και Μίλικ στο 22′ και το 42′ αντίστοιχα, ενώ οι Λομβαρδοί είχαν δοκάρι στο 34′ με τον Ντραμέ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο, με την Αταλάντα να έχει την μοναδική κλασική ευκαιρία για γκολ στο φινάλε, έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′.

Αυτό το 1-0 σήμανε τη δεύτερη σερί και 3η συνολικά στη σεζόν νίκη της Αταλάντα που ανεβαίνει αργά και σταθερά στη βαθμολογία, μετά και το 1-3 στην έδρα της Κροτόνε την περασμένη αγωνιστική.

Προτεινόμενα Άρθρα