Επική ανατροπή για την Ισλανδία, «εξάρα» η Κροατία (vid)

από AllAboutARIS

Με μομέντουμ από του Euro οι Ισλανδοί

Μια επική ανατροπή πέτυχε η Ισλανδία το βράδυ της Πέμπτης επί της Φινλανδίας για τον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Οι Ισλανδοί που εντυπωσίασαν στο πρόσφατο Eurο, βρέθηκαν πίσω δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όμως το… σφυροκόπημα που επιφύλασσαν στους αντιπάλους τους δεν απέδιδε μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα. Τότε, μετά από δύο δοκάρια και σωρεία άλλων χαμένων ευκαιριών, αρχικά στο 91ο λεπτό ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 και πέντε λεπτά μετά, στο 96′, ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των νησιωτών.

Το σκορ είχε ανοίξει στο πρώτο ημίχρονο ο Πούκι στο 21′, ο Άρνασον ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 37′ και δύο λεπτά μετά ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τη Φινλανδία για το σκορ του ημιχρόνου. Πλέον, μετά τους τρεις αυτούς βαθμούς και τις τρεις ισοπαλίες του ομίλου κατά την πρώτη αγωνιστική, οι Ισλανδοί συγκατοικούν στην κορυφή με τους Κροάτες, στους 4 βαθμούς.

Κόσοβο – Κροατία 0-6

Από την πλευρά της, η δεύτερη ομάδα του ομίλου που έφτασε τους 4 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές, η Κροατία, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στο Κόσοβο, σε ματς που διεξήχθη στην Αλβανία αλλά τυπικώς ήταν το πρώτο επίσημο εντός έδρας στην ιστορία της ομάδας. Μπορεί οι Ράκιτιτς, Μόντριτς και Λόβρεν να ήταν απόντες για τους Κροάτες, όμως ο Μάντζουκιτς έφτανε και… περίσσευε. Ο σέντερ φορ της Γιουβέντους ήταν αυτός που επί της ουσίας καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας χατ τρικ με γκολ στο 6′, το 24′ και το 35′, το πρώτο που πετυχαίνει Κροάτης σε προκριματική φάση Μουντιάλ μετά τον Μπόσκο Μπάλαμπαν σε ένα ματς Κροατία – Λετονία 4-1 τον Μάρτιο του 2011. Μίτροβιτς (68′), Πέρισιτς (83′) και Ν. Κάλινιτς (90+2′) διαμόρφωσαν απλώς το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ματς που παρά το ευρύ σκορ, ουδέποτε επί της ουσίας πάτησαν το πόδι στο γκάζι.

Προτεινόμενα Άρθρα