Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Εθνική (vids)

από AllAboutARIS

Εθνική «καταιγίδα» έπληξε το Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου η γαλανόλευκη έκανε… μούσκεμα την Κύπρο (2-0) και με το δύο στα δύο παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της, στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018, καθώς μετά την επικράτησή της εκτός έδρας επί του Γιβραλτάρ νίκησε και την Κύπρο με 2-0 στο Φάληρο και στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της Δευτέρας με αντίπαλο την Εσθονία στο Ταλίν. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Εθνική μας ομάδα καθώς μόλις στο 12΄κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Φορτούνης με την βοήθεια και του Τζαβέλλα πίεσε τον Χαραλαμπίδη, έκλεψε την μπάλα και έδωσε όμορφα στον Μήτρογλου που με πολύ ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση εξέφρασαν έντονα παράπονα καθώς στον διαιτητή καθώς υποστήριξαν ότι έγινε φάουλ στον ποδοσφαιριστή τους. Οι παίκτες του Σκίμπε βλέποντας πως οι αντίπαλοί τους είναι επιρρεπείς στο λάθος συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και για δεύτερο τέρμα. Η Κύπρος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καρνέζη στο 27’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Λαΐφης ξεμαρκαρίστηκε πολύ ωραία, όμως παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή και δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε. 

Η απάντηση από πλευράς της Ελλάδας ήρθε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Σταφυλίδης έπιασε ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Παναγή να μπλοκάρει δύσκολα με δεύτερη προσπάθεια. Στο 34’ η Εθνική μας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το τελείωμα του Μήτρογλου δεν ήταν ανάλογο της εξαιρετικής ενέργειας του Φορτούνη που πέρασε εντυπωσιακά τον Χαραλάμπους μετά από πάσα του Μάνταλου και έδωσε την μπάλα στον επιθετικό της Μπενφίκα, χωρίς αυτός να μπορεί να νικήσει τον Παναγή. Ό,τι δεν έγινε σε αυτή την φάση, ωστόσο, έγινε στο 42’ όταν ο τερματοφύλακας της Κύπρου έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τον Λαΐφη, έστρωσε την μπάλα στον Μάνταλο και ο άσος της ΑΕΚ με ψιλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-0. Στα λιγοστά λεπτά που απέμειναν για την συμπλήρωση των πρώτων 45΄ δεν άλλαξε κάτι και η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για να πάρει την νίκη.

Η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στην αναμέτρηση. Μάλιστα, κατάφερε να δημιουργήσει και δύο πολύ καλές ευκαιρίες που όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά μόλις στο 47’ ο Μυτίδης μετά από σέντρα του Κάστανου πρόλαβε την έξοδο του Καρνέζη, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Η κορυφαία στιγμή για την Κύπρο στο ματς ήταν στο 53’ όταν ο Χαραλάμπους γύρισε πολύ ωραία στο σημείο του πέναλτι στον Εφρέμ που έκανε το σουτ, όμως είδε την μπάλα ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα να χτυπά πάνω στον Μυτίδη και να περνά εκτός της εστίας του Καρνέζη που δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει. Η πρώτη τελική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην επανάληψη ήρθε στο 59’ όταν ωραίο σουτ του Μάνταλου από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η Εθνική μας έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και ανακτούσε την υπεροχή που είχε χάσει στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 62’ ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα και ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μακρή. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έπιασε το δυνατό σου αναγκάζοντας τον Κύπριο πορτιέρο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την Κύπρο να μην μπορεί να απειλήσει την ώρα που η Εθνική μας έδειξε να έχει κατεβάσει ταχύτητα προσπαθώντας περισσότερο να διατηρήσει το προβάδισμά της παρά να ψάξει ένα τρίτο γκολ. Έτσι, φτάσαμε στο 82’ για να δούμε κάποια τελική όταν ο Καρνέζης μπλόκαρε το σου του Καστάνου. Στο 92’ ο Φορτούνης έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα δύο λεπτά ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και κάπως έτσι η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς και έδειξε πως μπορεί να βλέπει την, δύσκολη είναι η αλήθεια, συνέχεια στον όμιλο με αισιοδοξία.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Σταφυλίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγί, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης, Μυτίδης, Λαμπάν, Αρτυματάς, Λαΐφης, Κάστανος.

Προτεινόμενα Άρθρα