Επιστροφή με «ντέρμπι του ήλιου»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δυνατά ανοίγει η αγωνιστική στην Ιταλία

Μετά τη διακοπή λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, η δράση επιστρέφει στη Serie A με το «derby del sole» («το ντέρμπι του ήλιου»), όπως ονομάζονται τα παιχνίδια μεταξύ Νάπολι και Ρόμα, να «μαγνητίζει» τα βλέμματα ανοίγοντας την αυλαία της 8ης αγωνιστικής το Σάββατο το μεσημέρι.

Θα περίμενε κανείς μία αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που επιθυμούν διακαώς να εκτοπίσουν την πρωταθλήτρια Γιουβέντους από τον θρόνο της, να διεξάγεται βράδυ, με τους προβολείς να δίνουν μία άλλη ατμόσφαιρα, όχι όμως όταν αυτή αφορά το Νάπολι – Ρόμα.

Οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων διεξάγονται πάντα υπό το φως του ήλιου, μετά τη δολοφονία του οπαδού της Νάπολι, Τσίρο Εσπόζιτο, από αυτόν της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Σάντις, στις 3 Μαΐου του 2014, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στους «παρτενοπέι» και τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, μετά τον τραυματισμό του Αρκάντιους Μίλικ, θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Γκαμπιαντίνι (μένει στην άκρη η σκέψη για Μέρτενς σε ρόλο «ψεύτικου» 9), ενώ στη άμυνα επιστρέφει ο Αλμπιόλ, όχι όμως από το πρώτο λεπτό, αφού στο πλευρό του Κουλιμπαλί θα βρίσκεται ο Μαξίμοβιτς.

Στη Ρόμα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τον Έντιν Τζέκο να συνεχίζει να σκοράρει μετά τους «τζιαλορόσι» και με την εθνική του ξεκινώντας τον βασικό, ενώ ο Ναϊνγκολάν αναμένεται να βρίσκεται και αυτός στους πρώτους έντεκα (παρ’ όλο που υπήρχε η σκέψη να μείνει στον πάγκο λόγω κούρασης από τα παιχνίδια με την εθνική του ομάδα) μετατοπισμένος στην πρώτη ζώνη της μεσαίας γραμμής στο πλευρό του Ντε Ρόσι, μετά τον αποκλεισμό του Στρούτμαν από την αποστολή την τελευταία στιγμή, και τον Φλορέντσι να «ανεβαίνει» στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό μαζί με τους Σαλάχ και Περότι.

Στις επτά το απόγευμα στο «Αντριάτικο» η Πεσκάρα φιλοξενεί την Σαμπντόρια και ένα τέταρτο πριν από τις δέκα, η Γιουβέντους υποδέχεται την Ουντινέζε. Το μεγάλο «γεγονός» για τη «Μεγάλη Κυρία» είναι η επιστροφή του Κλαούντιο Μαρκίζιο στην αποστολή μετά από έξι μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σκέφτεται να προβεί σε αλλαγές λόγω της αργοπορημένης επιστροφής κάποιων παικτών του από τις εθνικές, με τον Λιχτστάινερ να αντικαθιστά τον Ντάνι Άλβες και τον Μάντζουκιτς (4 γκολ σε δύο αγώνες με την εθνική Κροατίας) να παίρνει τη θέση ενός εκ των Ιγκουαΐν- Ντιμπάλα, ενώ ο Λεονάρντο Μπονούτσι πιθανότατα θα ξεκουραστεί, με τον Μπενατιά να παίρνει φανέλα βασικού. Ντεμπούτο για τον Λουίτζι Ντελ Νέρι στον πάγκο των «Φριουλάνι» με μοναδικό δεδομένο την επιστροφή του σχήματος με τετράδα στην άμυνα και πιθανότερο ένα σχήμα 4-1-4-1.

Την Κυριακή η πρώτη «σέντρα» γίνεται στη Φλωρεντία, εκεί όπου οι «Βιόλα» υποδέχονται την Αταλάντα, με τον Πάουλο Σόουζα να έχει όλα του τα «όπλα» στη διάθεσή του και τον τεχνικό των φιλοξενούμενων Γκασπερίνι να μπορεί να υπολογίζει στον Κεσί μετά τη μείωση της ποινής του, με τον 20χρονο μέσο να ηγείται και πάλι του κέντρου.

Το μεσημέρι υπάρχουν τέσσερις αναμετρήσεις. Η Τζένοα υποδέχεται στο «Μαράσι» την Έμπολι, με τον Παβολέτι να παραμένει εκτός για τους «ροσομπλού». Η Ίντερ φιλοξενεί την Κάλιαρι με τον Φρανκ Ντε Μπουρ να τοποθετεί τους Καντρέβα, Μπανέγκα και Πέρισιτς πίσω από τον Ικάρντι και τους Σάρδους να παρατάσσονται χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Λάτσιο αντιμετωπίζει την Μπολόνια. Ο τεχνικός των «γαλάζιων» Σιμόνε Ιντζάγκι μπορεί να χαμογελά βλέποντας τους επιθετικούς του να σκοράρουν βρισκόμενοι σε εξαιρετική κατάσταση, τοποθετώντας μαζί τους Ιμόμπιλε και Κεϊτά στην γραμμή «κρούσης». Βίοι αντίθετοι, όσον αφορά τους επιθετικούς, για τον ομόλογό του Ρομπέρτο Ντοναντόνι που είδε τον Ματία Ντέστρο να τίθεται εκτός μετά από θλάση στη γάμπα. Από τη Σασουόλο φιλοξενείται η νεοφώτιστη Κροτόνε που πρέπει να δείξει πως δούλεψε αρκετά στη διακοπή, προκειμένου να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας.

Το βράδυ της Κυριακής η Μίλαν αγωνίζεται στη Βερόνα απέναντι στην ευχάριστη «έκπληξη» του campionato Κιέβο, σε μία «ευρωπαϊκή» αναμέτρηση σύμφωνα με την βαθμολογία της Serie A, αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε θέσεις που εάν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν τώρα, θα χάριζαν ένα «εισιτήριο» στο Europa League. Με τον Μοντολίβο εκτός για τους επόμενους πέντε με έξι μήνες τα «κλειδιά» του «κοκκινόμαυρου» κέντρου δίνονται από τον Βιτσέντσο Μοντέλα στον Σόσα, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τους Κούτσκα και Μποναβεντούρα.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στη Σικελία με το παιχνίδι μεταξύ της Παλέρμο και της Τορίνο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς με τους Ιάγκο και Μπελότι να συνυπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα στην ενδεκάδα της «Γκρανάτα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/10

Νάπολι- Ρόμα 16:00
Πεσκάρα- Σαμπντόρια 19:00
Γιουβέντους- Ουντινέζε 21:45

Κυριακή 16/10

Φιορεντίνα- Μπολόνια 13:30
Τζένοα- ‘Εμπολι 16:00
Ίντερ- Κάλιαρι 16:00
Λάτσιο- Μπολόνια 16:00
Σασουόλο- Κροτόνε 16:00
Κιέβο- Μίλαν 21:45

Δευτέρα 17/10

Παλέρμο- Τορίνο 21: 45

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Σάββατο 22/10

Σαμπντόρια- Τζένοα 19:00
Μίλαν- Γιουβέντους 21:45

Κυριακή 23/10

Ουντινέζε- Πεσκάρα 13:30
Αταλάντα- Ίντερ 16:00
Κάλιαρι- Φιορεντίνα 16:00
Κροτόνε- Νάπολι 16:00
Έμπολι- Κιέβο 16:00
Τορίνο- Λάτσιο 16:00
Μπολόνια- Σασουόλο 19:00
Ρόμα- Παλέρμο 21:45

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα