Μία… μέτρια πρόβα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Τάτος το γκολ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Το πρωτάθλημα ξεκινάει κατά τα φαινόμενα σε μία εβδομάδα, ο ΑΡΗΣ όμως συνεχίζει να προβληματίζει. Μετά από μία μέτρια εμφάνιση, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πανθρακικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πιθανότατα στο τελευταίο φιλικό της πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε ο Ανδρέας Τάτος στο 45′, για να έρθει ο Χαλκιαδάκης στο 53΄και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι ξεκίνησε

Η… καινοτομία του Νίκου Αναστόπουλου στην ενδεκάδα που παρέταξε, ήταν η παρουσία του Καράπελα στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Ιντζίδη, με τους Τζανακάκη και Τσουμάνη να είναι τα δύο μπακ. Ρόβας-Αντρέου ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Τάτο πίσω από τον Καπνίδη και τους Ιλιτς-Μιλούνοβιτς να εναλλάσονται στις πλευρές.

Τον έλεγχο ο ΑΡΗΣ, έψαχνε την κόντρα ο Πανθρακικός

Η πρώτη φάση το ΑΡΗ καταγράφηκε στο 3ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Τάτου, η οποία πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη. Από την πλευρά του ο Πανθρακικός απείλησε στο 18′ με το δυνατό σου του Πλέγα έξω από την περιοχή, με τον Διούδη να μπλοκάρει όμορφα. Στις καλές στιγμές του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος συμπεριλαμβάνεται και το σουτ του Καπνίδη στο 27, το οποίο όμως μπλόκαρε τερματοφύλακας των Θρακιωτών. Σε ένα 45λεπτο που ο Αναστόπουλος άλλαζε συχνά-πυκνά θέσεις Μιλούνοβιτς, Τάτο και Ιλιτς, στην προσπάθεια του να κάνει πιο παραγωγική την ομάδα του.

Εδωσε τη λύση ο Τάτος

Μέχρι το ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έψαχνε το γκολ προσπαθώντας να παίξει με υπομονή του στο παιχνίδι του και τη μπάλα κάτω, με τον Τάτο να δίνει τελικά τη λύση στο 45′ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, για να διαμορφώσει και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Απάντησε ο Πανθρακικός

Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο μερος, άρχισε και το δεύτερο .Συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό ο Χαλκιαδάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Εγινε πιο επιθετικός ο ΑΡΗΣ, αλλά το γκολ δεν ήρθε…

Με την ισοφάριση του Πανθρακικού, ο Αναστόπουλος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, παίρνοντας στο ματς Παυλίδη, Ανάκογλου και Νέτο. Με την είσοδο το Βουτσιά μάλιστα γύρισε και τον σχηματισμό σε 4-3-3, με έναν παίκτη μπροστά από τα στόπερ και δύο εσωτερικούς χαφ. Οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν αισθητά πιο παραγωγικοί, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν εκείνες τις φάσεις που θα ανησυχούσαν τον Γκαραβέλη, με εξαίρεση το σουτ του Τατου στο 85′, το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Μηλιάδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Νίκος Τσιώτος (Μακεδονίας), Νίκος Τυριακίδης (Μακεδονίας)

4ος: Στέργιος Τσιαυσίδης (Μακεδονίας)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης (80′ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (61′ Ανάκογλου), Ιντζίδης (46′ Μπουγκερά), Καράμπελας, Τσουμάνης, Ρόβας, Αντρέου, Ιλιτς, Μιλούνοβιτς (46′ Μπαργκάν), Τάτος, Καπνίδης (73′ Βουτσιάς)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Μυρθιάνος, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πλέγας (82′ Μήλιος), Γαβριηλίδης, Καρδάρης, Ηλιάδης (46′ Ψάλτης), Χακιαδάκης (76′ Κουσίδης), Ρόμπερ (46′ Νικόλτσης)

Προτεινόμενα Άρθρα