Πρωταθλητές πέρσι, συντριβή φέτος! (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στο γήπεδο όπου η Λέστερ το σήκωσε πέρυσι, φέτος συνετρίβη από την Τσέλσι (3-0), δείχνοντας ότι τα θαύματα γίνονται μόνο μία φορά…

Τα θαύματα τελείωσαν. Το hang-over από το μεθύσι είναι πολύ σκληρό για την Λέστερ που μετά από μία παραμυθένια σεζόν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει σε μία σκληρή πραγματικότητα. Στο ίδιο μέρος που πέρυσι το σήκωσε («Στάμφορντ Μπριτζ»), στο ίδιο μέρος φέτος διαλύθηκε. Ο Αντόνιο Κόντε δεν σεβάστηκε τα χρόνια του συμπατριώτη του Κλαούντιο Ρανιέρι και η Τσέλσι με το επιβλητικό 3-0 έδωσε ένα σκληρό μάθημα στους πρωταθλητές.

Περισσότερο κι από την νίκη ή τους τρεις βαθμούς, αυτό που κρατάει η Τσέλσι είναι η εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα στο αγαπημένο σύστημα του Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός δοκίμασε για πρώτη φορά φέτος το 3-4-3 και οι παίκτες του έπαιξαν στο γήπεδο λες και το ήξεραν χρόνια, περιορίζοντας τις «αλεπούδες» σε απόλυτα παθητικό ρόλο.

Ειδικά το πρώτο μέρος ήταν ένα αληθινό μονότερμα, με τους «μπλε» να βρίσκουν δύο γκολ από πολύ νωρίς με Ντιέγκο Κόστα (7’) και Αζάρ (33’), να έχουν δοκάρι ενδιάμεσα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ, αλλά κυρίως να μην έχουν δεχθεί ούτε τελική πίσω!

Το πόσο αψήφιστα παίρνει φέτος η Λέστερ το πρωτάθλημα (εν αντιθέσει με το Champions League) φάνηκε από την τακτική επιλογή του Ρανιέρι να κρατήσει στον πάγκο, τόσο τον Μαχρέζ, όσο και τον Σλιμάνι. Η είσοδος τους βελτίωσε κάπως την εικόνα της Λέστερ που είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Νταβίντ Λουίζ να απομακρύνει την μπάλα, ωστόσο το αφεντικό του ματς δεν άλλαξε ποτέ.

Ο Καντέ λίγο έλειψε να σκοράρει απέναντι στην πρώην ομάδα του (73’), όμως ο Μόργκαν έδιωξε πάνω στην γραμμή, όμως λίγο αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Τσαλόμπα με ένα μαγικό τακουνάκι έβγαλε τον Μόουζες τετ-α-τετ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0 (80’) ολοκληρώνοντας μία μαγική εμφάνιση για την Τσέλσι που απέναντι στην νυν πρωταθλήτρια έπαιξε σαν πραγματική… πρωταθλήτρια.

Προτεινόμενα Άρθρα