Βλέψεις προπονητή από Μπουφόν

από AllAboutARIS

Aποθέωσε τον συνονόματο και διάδοχό του στην εθνική ομάδα Ντοναρούμα

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε στα ιταλικά Μέσα για το προσεχές ντέρμπι με τη Μίλαν, αποκαλύπτοντας πως θα τον ενδιέφερε να αναλάβει μετά το τέλος της καριέρας του το «τιμόνι» της εθνικής Ιταλίας.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπαίκτες του εν όψει της συνέχειας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αλλά και αποθέωσε τον συνονόματο και διάδοχό του στην εθνική ομάδα Ντοναρούμα.

Ο «Super Gigi» όπως τον αποκαλούν οι «tifosi» των πρωταθλητών Ιταλίας, σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», εξομολογήθηκε τι υπάρχει στο νου του για μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, που όπως έχει προσδιορίσει θα έρθει μετά το τέλος του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018: «Η ιδέα να βρεθώ σε ρόλο προπονητή δεν μου αρέσει καθόλου.

Δεν θα απέκλεια όμως να βρεθώ στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού. Θα έχω τις συγκινήσεις του γηπέδου αλλά ταυτόχρονα και χρόνο για άλλα πράγματα», θέτοντας υποψηφιότητα για τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί στο μέλλον τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Γιουβέντους προειδοποίησε τους συμπαίκτες του εν όψει της ευρωπαϊκής συνέχειας, δίχως να τον εφησυχάζει η σπουδαία νίκη στο «Ζερλάν» επί της Λιόν, ούτε όμως και η δική του εκπληκτική εμφάνιση που περιελάμβανε και μία απόκρουση πέναλτι: «Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθούμε εάν θέλουμε να έχουμε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες διότι θεωρώ πως δεν αρκεί για κάτι μεγάλο αυτό που κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο τη δεδομένη περίοδο».

Στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν (η οποία «μοιάζει να ακολουθεί ένα σχέδιο όμοιο με της Γιουβέντους πέντε χρόνια πριν») το Σάββατο στο «San Siro» του Μιλάνου, θα βρεθεί απέναντι στον διάδοχό του στην εθνική Ιταλίας Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα για τον οποίο έχει πάντα όμορφα λόγια να πει: «Είναι καλός, ευφυής, έχει εξαιρετική ποιότητα. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να γράψει ιστορία στην θέση του. Εμείς πρέπει απλά να περιμένουμε 20 χρόνια για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Μετά τους «ροσονέρι» σειρά παίρνει η μεγάλη αντίπαλος της «Vecchia Signiora» στη διεκδίκηση του «scudetto» της περσινής σεζόν Νάπολι: «Είναι σημαντικό παιχνίδι διότι εάν δεν κερδίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεσαι ευάλωτος στα μάτια του αντιπάλου, παίρνει θάρρος και πιστεύει πως μπορεί να σε περάσει», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πρώτη αναμέτρηση του, συμπαίκτη του πλέον, Γκονσάλο Ιγκουαΐν εναντίον της ομάδας τη φανέλα της οποίας φόρεσε για τρία χρόνια: «Με έχει κερδίσει ήδη με τον επαγγελματισμό του και την θετικότητά του ως άνθρωπος. Προκαλώ οποιονδήποτε επιθετικό ίσης αξίας και εξίσου υψηλά αμειβόμενο να έρθει και να μείνει για τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο δίχως να πει το παραμικρό».

Προτεινόμενα Άρθρα