Και η Ρεάλ Μαδρίτης, φοβέρα θέλει!

από AllAboutARIS

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον Δήμο της Μαδρίτης 20,3 εκατομμύρια ευρώ μετά από απειλή βαρύτατων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το ποσό των 20,3 εκατομμυρίων ευρώ υποχρεώθηκε να επιστρέψει η Ρεάλ Μαδρίτης στον Δήμο της Μαδρίτης μετά το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως αυτό το ποσό αποτελεί παράνομη κρατική βοήθεια, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου. 

Τον περασμένο Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης όπως και άλλες 7 ισπανικές ομάδες να επιστρέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο κράτος, που ήταν προϊόν άδικων φοροαπαλλαγών, αλλά και υπερκοστολογημένων πωλήσεων ακινήτων και γης, όπως συνέβη με την περίπτωση της «βασίλισσας». 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Ρεάλ το καλοκαίρι του 1998 πλήρωσε 595.000 ευρώ τον Δήμο της Μαδρίτης για να αγοράσει μία έκταση στην οποία θα έφτιαχνε αθλητικές εγκαταστάσεις, όμως το μεγαλόπνοο σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους. Το 2011 ο Δήμος αγόρασε πίσω την έκταση για 22,7 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της Κομισιόν θα έπρεπε να δώσει μόνο 4,3 εκατομμύρια ευρώ, όσο είναι η αντικειμενική αξία της έκτασης μαζί με τα ακίνητα, που χτίστηκαν στο μεσοδιάστημα. 

Η Κομισιόν απεφάνθη ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ξεκάθαρη κρατική βοήθεια προς την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα 20,3 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο.

Προτεινόμενα Άρθρα