Ετσι δεν πάει πουθενά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Τάτος με πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης

Αν συνεχίσει με αυτή την εικόνα… δεν πάει πουθενά. Σε ένα ακόμη κακό απόγευμα, ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αιγινιακό, 1-1, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 2η αγωνιστική της Football League. 

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα μπορούσε να είχε γνωρίσει και την ήττα από το τέρμα του Ρανγκέλοφ στο 88′, αλλά ο Τάτος με πέναλτι στο 96′ έσωσε τον βαθμό, που όμως έχει λίγη σημασία αφού είναι σαν ήττα. 

Ετσι ξεκίνησε

Με νέο πρόσωπο τον Δημήτρη Ανάκογλου παρέταξε τον ΑΡΗ ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο 24χρονος μέσος ξεκίνησε ως εσωτερικό χαφ μαζί με τον Τάτο πίσω από τον Καπνίδη, με τους Μιλούνοβιτς και Ιλιτς να καλύπτουν τις πλευρές. Ο Ρόβας ήταν ο μοναδικός χαφ μπροστά από την αμυντική τετράδα των Μπούρμπου, Ιντζίδη, Ραούλ Μπράβο και Καράμπελα και τον Διούδη στο τέρμα.

Εχασε το… άχαστο ο Καπνίδης

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα με το… καλημέρα στο παιχνίδι, όταν από σου του Μπούρμπου η μπάλα στρώθηκε στον Καπνίδη, αλλά ο 23χρονος φορ δεν κατάφερε από το μισό μέτρο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Είχε την πρωτοβουλία, όχι όμως και την ουσία

Από το 10′ και μετά ο ΑΡΗΣ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έχοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Η κατοχή του ωστόσο ήταν φλύαρη, με έλλειψη καθαρού μυαλού, πολλά λάθη στον άξονα και με μοναδική «καθαρή» ευκαιρία εκείνη του Ιντζίδη στο 15′ με την κεφαλιά του από τη σέντρα του Καράμπελα να περνάει λίγο άουτ.

Παρολίγο τη ζημιά ο Αιγινιακός

Η ομάδα του Αμανατίδη έκανε μόλις μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος και λίγο έλειψε να «παγώσει» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από μπαλιά του Ζούρκου ο Παπουτσογιανόπουλος πάτησε από τα δεξιά στην περιοχή, με τον Διούδη να διώχνει δύσκολα το σουτ που επιχείρησε σε κόρνερ.

Αγγιξε το γκολ ο Μιλούνοβιτς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τον ΑΡΗ με τη μεγάλη ευκαιρία του Μιλούνοβιτς. Πάλι από σέντρα του Καράμπελα, ο Σέρβος έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

«Πάγωσε» το «Βικελίδης» ο Ρανγκέλοφ

Αν και συνέχιζε να ψάχνει ανορθόδοξα αλλά επίμονα το γκολ, αυτό δεν ερχόταν για τον ΑΡΗ. Ούτε με την κεφαλιά του Μπαργκάν στο 68′, αλλά ούτε και με εκείνη του Τζεμπούρ στο 82′. Αντίθετα, ήρθε για τον Αιγινιακό, ο οποίος στο 88′ με τον Ρανγκέλοφ στην κόντρα «πάγωσε» το «Βικελίδης». Στο 76′ να σημειωθεί ότι ο ΑΡΗΣ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αλγερινού στην περιοχή.

Εσωσε το βαθμό στο φινάλε

Ο Τζεμπούρ μπορεί να μην σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Γιαζιτζόγλου στο 95′, για να διαμορφώσει ο Τάτος το τελικό 1-1.

Κίτρινες: 66′ Ανάκογλου /74′ Παπουτσογιαννόπουλος’, 77′ Πασαλίδης

Κόκκινες: 95′ Γιαζιτζόγλου

Διαιτητής :Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Χρήστος Δεμερτζής (Πέλλας), Θανάσης Παπαδάκης (Ημαθίας)

4ος: Βρέσκας (Ημαθίας)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος (6’7΄Νέτο), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Ρόβας, Ανάκογλου, Τάτος, Ιλιτς (46′ Μπαργκάν), Μιλούνοβιτς, Καπνίδης (56′ Τζεμπούρ)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος (86′ Ρανγκέλοφ), Πασαλίδης, Μουταφσίσκι, Πατράλης, Μουκίδης (60′ Γκατζολάρ), Ζούρκος, Φασίδης (80′ Ονουάτσι), Γκούρτσας.

Προτεινόμενα Άρθρα