Εξάρα και πρωτιά για την Λίβερπουλ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λίβερπουλ του Κλοπ έκανε φύλλο και φτερό τη δύσμοιρη Γουότφορντ στο «Άνφιλντ» (6-1) και σε συνδυασμό με τ’ άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League!

Είναι το όνειρό τους εδώ και 26 ολόκληρα χρόνια: κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους για να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ βλέπουν το τρόπαιο του πρωταθλητή της Premier να καταλήγει στο «Άνφιλντ» κι αυτοί να χάνουν με… στυλ το μυαλό τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, όμως, όταν ξυπνούν συνειδητοποιούν πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα (ακόμη) όνειρο.

Ή μήπως όχι; Η φετινή Λίβερπουλ μοιάζει να είναι καμωμένη από τα σωστά υλικά πρωταθλητισμού κι αυτό αποδείχθηκε γι’ ακόμα μία φορά σήμερα: με τις Σίτι και Άρσεναλ να έχουν «πετάξει» βαθμούς, οι «Κόκκινοι» του Κλοπ είχαν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή και δεν την κλότσησαν (εν αντιθέσει με την μπάλα, την οποία κλότσησαν μεγαλοπρεπώς).  

Σήμερα στο «Άνφιλντ», λοιπόν, η Λίβερπουλ ανέμειξε το ποδόσφαιρο με το (υπερ)θέαμα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό: στο 27΄ ο Μανέ με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-0, σκοράροντας για 4η φορά σε 5 φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις, ενώ ο… σεληνιασμένος Κοουτίνιο με τη συμπλήρωση του ημίωρου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.  

Πριν προλάβουν οι άτυχες, απόψε, «Σφήκες» να καταλάβουν τι τους τσίμπησε, ο Εμρέ Τσαν στο 43΄ «έγραψε» το 3-0 και έστειλε στ’ αποδυτήρια τον Κλοπ πιο ευτυχισμένο από ποτέ.  Το δεύτερο 45λεπτο δε διέφερε, φυσικά, σε τίποτα από το πρώτο, καθώς οι «Κόκκινοι» αρνούνταν να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι: ο Φιρμίνο στο 57΄ έκανε το 4-0, 5-0 και πάλι ο Μανέ τρία λεπτά αργότερα, μεσολάβησε το γκολ της όποιας τιμής για την Γουότφορντ (Γιάνμαατ 75΄) και η απίστευτη- για τους αλαλάζοντες οπαδούς στις εξέδρες- βραδιά ολοκληρώθηκε με τέρμα του Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 6-1.  

Χάρη σ’ αυτή την εκκωφαντική νίκη (η πρώτη «εξάρα» της ομάδας εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια στην Αγγλία, μετά τον Σεπτέμβρη του 2009), η Λίβερπουλ έφτασε τους 26 βαθμούς και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο +1 από την Τσέλσι και +2 από Σίτι, Άρσεναλ.

Με δεδομένο πως έχουν περάσει 11 αγωνιστικές πια, το δύσκολο, μέχρι στιγμής, πρόγραμμα που έχει βγάλει και το γεγονός πως δεν υπάρχει η Ευρώπη να της «αποσπά» την προσοχή, η Λίβερπουλ είναι εμφανές, πια, ότι μπορεί να κυνηγήσει αυτό το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα