O πρόσφυγας που… δραπέτευσε από τις βόμβες για να σφυρίξει στη Βundesliga!

από AllAboutARIS

Ο Αμάρ Σαχάρ κι η τότε έγκυος σύζυγός του έφυγαν πριν από περίπου έναν χρόνο από τη Συρία με σκοπό να δραπετεύσουν από τις βόμβες.

Οι δυο τους, κυρίως σκόπευαν, όπως και τόσοι άλλοι συμπατριώτες τους, να δραπετεύσουν από τον καθημερινό φόβο της επιβίωσης.

Τελικά, τα κατάφεραν και αφού πέρασαν και από την Ελλάδα, βρέθηκαν στα γερμανικά σύνορα και σήμερα ζουν ήρεμοι και ευτυχισμένοι στο Βερολίνο.

Πέρα από κάποια πράγματα, μαζί του από τη Συρία, ο Σαχάρ πήρε και την αγάπη του για τη διαιτησία.

Ο ίδιος, μιλώντας στο «Associated Press», εξήγησε πως ξεκίνησε τη διαιτησία στα 17 του, παίζοντας σε ματς ομάδων Κ-14. Από το 2008.

«Μετά από 2 χρόνια πήγα στην 2η και 3η κατηγορία της Συρίας ενώ από το 2008 είχα προαχθεί στην 1η κατηγορία», όπως δήλωσε στο Associated Press, ενώ μιλώντας για το ταξίδι του προς τη γη της… ειρήνης είπε πως:

«Χρειάστηκε να πληρώσουμε παραπάνω χρήματα στους λαθρέμπορους ώστε να ταξιδέψουμε με μια πιο ασφαλή βάρκα», καθότι η σύζυγός του Λουμπάνα ήταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Τελικά, ο 27χρονος ξεκίνησε δοκιμαστικά σε ματς της Landesliga Βερολίνου και πλέον είναι διαιτητής στη Berlin-Liga. Η ευτυχία του τεράστια στόχος του από εδώ και πέρα;

«Θα δουλέψω βήμα – βήμα μέχρι να φτάσω στην Bundesliga», όπως είπε ο ίδιος.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα