Αυτά κρατάει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, τα οποία όμως πρέπει να μεταφέρουν και στα επίσημα παιχνίδια

Ενας ΑΡΗΣ όχι μεταμορφωμένος, αλλά περισσότερο βελτιωμένος και με μία… νότα αισιοδοξίας ήταν αυτός που επικράτησε της Βέροιας με 3-0.

Στο πρώτο τους παιχνίδι -έστω και φιλικό- έπειτα από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πρόλαβαν να διαγράψουν όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες τους. Σίγουρα όμως έδειξαν ότι τις τελευταίες 15 ημέρες είχαν πρόοδο σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού τους. 

Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό, ήταν το passing game. Με λιγότερα λάθη, γρήγορες μεταβιβάσεις και χωρίς την περιττή ενέργεια τις περισσότερες φορές, ο ΑΡΗΣ κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Στοιχείο στο οποίο συνέβαλε και το pressing της ομάδας. 

Από την αρχή της σεζόν ο Νίκος Αναστόπουλος ζητάει πίεση ψηλά από τους παίκτες του, ώστε να μην αφήνουν τον αντίπαλο να βγει γρήγορα μπροστά ή ακόμα και να κλέβουν τη μπάλα με παγίδες σε μικρό χώρο. Κάτι που ο ΑΡΗΣ έκανε χθες ίσως καλύτερα από κάθε άλλη φορά. 

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι η αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της ομάδας και όχι μόνο των αμυντικών. Γρήγορες επιστροφές κυρίως από τους μπακ, οι εξτρέμ να γυρίζουν για βοήθεια όπως και αλληλοκαλύψεις, με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να μη δίνει εύκολα χώρο στους μεσοεπιθετικούς της Βέροιας 

Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά που έχουν να κάνουν με το γκολ. Ο ΑΡΗΣ χθες εμφάνισε πάλι πρόβλημα στην τελική πάση η οποία του έλειψε, με μοναδική εξαίρεση ίσως τη φάση του Ιλιτς στο 10′. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο γκολ προήλθε από φάουλ και τα άλλα δύο από ατομικές ενέργειες.

Η ουσία πλέον για την ομάδα -που πήρε ψυχολογία από το χθεσινό παιχνίδ- είναι όλα τα παραπάνω θετικά, να τα μεταφέρει και στους επίσημους αγώνες όπου κρίνονται όλα. Αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει και το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα