Για μία θέση… στην κορυφή!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τους… μόνιμους πονοκεφάλους του Νίκου Αναστόπουλου

Από την αρχή της σεζόν και με τον Τζεμπούρ να μην είναι 100% έτοιμος, οι μόνοι διαθέσιμοι επιθετικό ρόστερ του ΑΡΗ, είναι οι Μπράνα Ιλιτς και Αντώνης Καπνίδης.

Τα χαφ μαζί με την επίθεση, είναι ίσως τα μόνα κομμάτια της ενδεκάδας για τα οποία ο Νίκος Αναστόπουλος μοιάζει ακόμα λίγο αναποφάσιστος. Ακόμα και μετά το διάστημα της διακοπής.

Στους τρεις επίσημους αγώνες που έχει δώσει η ομάδα, ο Καπνίδης είναι εκείνος που έχει ξεκινήσει φουνταριστός. Με τον Ιλις από την άλλη να παίζει ναι μεν στους δύο, αλλά κυρίως ως εξτρέμ.

Η επιλογή αυτή να χρησιμοποιηθεί ο Σέρβος στις πλευρές, είναι δεδομένο πλέον ότι δεν βγαίνει στον ΑΡΗ, με τη μετατόπιση του στην κορυφή να αποτελεί μονόδρομο. Ενα πρώτο δείγμα ήταν και το φιλικό με τη Βέροια, στο οποίο έπαιξε ως «καθαρός» φορ. Εκεί όπως υπάρχει και ο Καπνίδης.

Η αλήθεια είναι ότι ο 24χρονος φορ έχει επιδείξει καλύτερα εικόνα μέχρι στιγμής συγκριτικά με τον Ιλιτς, έχοντας και ένα γκολ στο παιχνίδι Κυπέλλου. Ανταποκρίθηκε σωστά ακόμα και όταν κλήθηκε να αγωνιστεί ως πλάγιος επιθετικός κόντρα στην Καρδίτσα. Μπορεί να στερείται εμπειρίας ή τεχνικής, αλλά σίγουρα παρουσιάζεται πιο… φρέσκος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με καλές τοποθετήσεις στην περιοχή και ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Ιλιτς από την άλλη δεν έχει μπει το ίδιο φρέσκος και μοιάζει αρκετά βαρύς έως τώρα, σε μικρότερο βαθμό βέβαια όταν αγωνίζεται στον άξονα. Πρόκειται όμως για έναν παίκτη με εμπειρία, καλή τεχνική και που δεν θα… χαριστεί μέσα στην περιοχή ακόμα και αν βρεθεί κλεισμένος. Οσο υστερεί στο χαμηλό παιχνίδι, το αναπληρώνει με την ικανότητα του όταν έχει τη μπάλα χαμηλά. Για αυτό και ο Νίκος Αναστόπουλος επιμένει στο Σέρβο, έχοντας φυσιολογικά περισσότερες απαιτήσεις από τον ίδιο.

Μέχρι να επανέλθει ο Τζεμπούρ -όποτε και αν γίνει αυτό- αυτοί οι δύο θα επωμιστούν το βάρος στην επίθεση. Είτε ως βασικοί είτε ερχόμενοι από τον πάγκο. Το βασικό πρόβλημα πάντως και τω δύο, είναι ότι για να απειλήσουν, πρέπει να πάρουν και τη μπάλα σωστά. Η τελική πάσα που συνεχίζει να λείπει από τον ΑΡΗ προκειμένου να εκμεταλλευτεί τους επιθετικούς του.

Προτεινόμενα Άρθρα