Στο ίδιο έργο θεατές οι παίκτες της Γιουνάιτεντ

από AllAboutARIS

Δεν δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της η ομάδα του Μουρίνιο

To πρώτιστο, φυσικά, είναι να έχεις την ικανότητα. Το δεύτερο, το να διαθέτεις έναν «στιβαρό» προπονητή στον πάγκο σου. Το τρίτο, όμως, είναι να μη σου βγάζει σε κάθε αγωνιστική η Τύχη επιδεικτικά τη γλώσσα, λίγο προτού σου γυρίσει την πλάτη και χαθεί στο βάθος, έχοντας υψωμένο το μεσαίο της δάχτυλο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μη διάγει τις ευτυχέστερες μέρες της στη φετινή σεζόν, όμως ανικανη δεν μπορείς να την πεις. Ούτε- παρά τ’ «ανάποδα» αποτελέσματα- ο Μουρίνιο έγινε, αίφνης, προπονητικός… μυρωδιάς. Η γκαντεμιά, όμως, μοιάζει να την έχει πάρει αγκαλιά δια παντός και ν’ αρνείται πεισματικά να την αφήσει.  

Τι συνέβη σήμερα στο “Goodison Park”; Σ’ ένα μετρίως μέτριο πρώτο ημίχρονο ο Ζλάταν στο 42΄ πρόλαβε τον Στεκέλενμπουργκ (που είχε κάνει έξοδο ανάλογη του Μεσολογγίου) και με ωραία λόμπα είδε την μπάλα να περνάει, μετά από μίνι- περιπέτεια, τη γραμμή για το 0-1 των «Κόκκινων Διάβολων».  

Και λίγο αφότου επέστρεψαν από την ανάπαυλα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσουν τη νίκη, όταν ο Ερέρα τράνταξε (σχεδόν εξ επαφής) το οριζόντιο δοκάρι.

Βέβαια, νωρίτερα ο Ντε Χέα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Μιραλάς, ενώ υπήρξε και αναίτια οπισθοχώρηση στο τέλος. Αυτό όμως συγχωρείται για ομάδα που θέλει να προστατεύσει σκορ. Αυτό που δεν συγχωρείται είναι το λάθος του Φελαϊνί. Γιατί στην πρώτη του ενέργεια στο ματς (είχε μπει δυο λεπτά πριν ως αλλαγή) έκανε ανόητο πέναλτι στον Γκουεγιέ.

Έδωσε το δικαίωμα, λοιπόν, στον Μπέινς να… ξετυλίξει το δώρο και ευστοχώντας από τη βούλα, να χαρίσει ανέλπιστη ισοπαλία στην Έβερτον. Αυτή που συνεχίζει τον βαθμολογικό κατήφορο της Γιουνάιτεντ στην Premier League, διευρύνοντας τη ντροπιαστική επίδοσή της σε 2 μόλις νίκες στα 11 τελευταία ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα