Ενας ΑΡΗΣ… Καλλονός!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Εύκολα, απλά και με…πεντάρα. Ο ΑΡΗΣ δεν συνάντησε καμία αντίσταση από την Καλλονή και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε της Καλλονής με το εμφατικό 5-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κιτρινόμαυροι», ίσως στην καλύτερη φετινή εμφάνιση τους, πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και μείωσαν στους δύο βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αναστόπουλου ήταν ο Τάτος με δύο γκολ (75′, 87′), ενώ από ένα πέτυχαν οι Τζελίδης (12′ αυτ.), Καπνίδης (76′) και Μπαργκάν (80′).

Ετσι ξεκίνησε

Μπόλικο ροτέισον είχε και πάλι η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος, με πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Νέτο πήρε τη θέση του τραυματία Τζανακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Καράμπελα να επιστρέφει στο αριστερό και τους Ραούλ Μπράβο-Ιντζίδη να είναι τα δύο στόπερ. Ο Ανάκογλου ήταν ο παρτενέρ του Παυλίδη στα χαφ, με τους Μιλούνοβιτς-Μπαργκάν στις πλευρές και τον Τάτο πίσω από τον Ιλιτς.

Εβαλε το… πούλμαν η Καλλονή

Η Καλλονή με το καλημέρα κλείστηκε πίσω, δείχνοντας φανερά τη διάθεση της να φυλάξει τα μετόπισθεν και να χτυπήσει στην κόντρα, σημαδεύοντας τον Μπουρτουζάν. Σχέδιο όμως που δεν της βγήκε αφού Ιντζίδης και Μπράβο δεν άφησαν τον Ρουμάνο να πάρει ανάσα. Ενδεικτικό είναι ότι το μοναδικό σουτ της ομάδας του Βαζάκα έγινε στο 43′ με τον Γιώργου.

Κατοχή, φάσεις και… αυτογκόλ

Ο ΑΡΗΣ παρά το γεγονός ότι βρήκε απέναντι του μία κλειστή άμυνα, κατάφερε και κυκλοφορούσε πολύ καλά τη μπάλα και… σφυροκοπούσε με συνεχόμενα σουτ την εστία του Μανιάτη. Τρία από αυτά ήταν του ορεξάτου στο πρώτο μέρος, Κενάν Μπαργκάν, από τον οποίο ξεκίνησε και το γκολ του ΑΡΗ. Ο 29χρονος άσσος γέμισε από τα αριστερά για τον Ιλιτς, με τον Τζελίδη στην προσπάθεια του να απομακρύνει με προβολή, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα τη ομάδας του για το 1-0. Από τις φάσεις του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος που ξεχώρισαν, ήταν επίσης το φάουλ του Μιλούνοβτις (41′) που πέρασε εκατοστά άουτ, όπως και η προσπάθεια του Ανάκογλου τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Εχασε το… άχασπο ο Ιλιτς

Ο ΑΡΗΣ μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και με το καλημέρα έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Καλλονής. Στο 48′ ο Ανάκογλου τράνταξε το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων με σουτ εκτός περιοχής, για να ακολουθήσει και δεύτερο δοκάρι στο ριμπάουντ του Ιλιτς, ο οποίος δεν σκόραρε σε κενή εστία.

Πεντάλεπτο… καταιγίδα

Μέχρι το 75′ οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν το δεύτερο γκολ που έψαχναν, μέχρι που ήρθε ο Τάτος. Ο αρχηγός του ΑΡΗ με όμορφο κατέβασμα από σέντρα του Νέτο, νίκησε με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι τον Μανιάτη για το 2-0. Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα και σε επίθεση που ξεκίνησε πάλι από τον 27χρονο άσσο, ο Ντούνης πάσαρε με το κεφάλι στον Καπνίδη και αυτός από κοντά έκανε το 3-0. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Μπαργκάν στο 80΄με πλασέ μέσα από την περιοχή, για να έρθει ξανά το Τάτος στο 87′ και να διαμορφώσει το τελικό 5-0 με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/48′ 86′ Ρεπετσάς, 65′ Γιουκαρής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/86′ Ρεπετσάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστόλης Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Νίκος Σάββας (Σερρών), Μαλανδρής (Χαλκιδικής)

4ος: Γιάννης Γκουγκούδης (Σερρών)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Νέτο, Καράμπελας, Ανάκογλου (73′ Ρόβας), Παυλίδης, Μπαργκάν, Ίλιτς (65′ Κανπνίδη), Μιλούνοβιτς (68′ Ντούνης), Τάτος

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιώργος Βαζακάς):  Μανιάτης, Ζουλιώτης, Παζατζίδης, Ρεπετσάς, Τζελίδης, Ντάλλας, Γιώργου (82′ Σάββα), Λίταινας (55′ Γιουκαρής), Τριανταφύλλου (69′ Λαμπάκης), Φράγκος, Μπουρτουζάν

Προτεινόμενα Άρθρα