Νίκη τα Τρίκαλα-έμεινε πίσω ο ΟΦΗ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σεφτές στις εντός έδρας νίκες έκαναν τα Τρίκαλα, τα οποία επικράτησαν με 1-0 στην έδρα τους του ΟΦΗ, στον εξ αναβολής αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Football League.

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες, σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς όσους έχουν Αχαρναϊκός και Πανσερραϊκός, πανηγύρισαν τα Τρίκαλα. Στα του αγώνα έπειτα από ένα πρώτο 10΄ χωρίς κάτι το αξιόλογο, λόγω του παιχνιδιού στο κέντρο που είχαν επιδοθεί οι δύο ομάδες οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 24΄ έφτασαν κοντά στο γκολ, το σουτ όμως του Γιαννιτσάνη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Δαύκο.

Από το 25΄ κι έπειτα ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να γίνει απειλητικός για την εστία του Σιδεράκη. Στο 27΄ οι Θεσσαλοί έχασαν σημαντική ευκαιρία προκειμένου να κάνουν το 1-0, ο Νάστος όμως πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ προτού ο Γιαννιτσάνης γίνει επικίνδυνος για την εστία του Δαύκου, ενώ στο 32΄ το σουτ Γιαννιτσάνη κατέληξε άουτ,με το στείρο 0-0 να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, μπήκε πιο δυνατά στο ματς από τους Κρητικούς, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις να φτάσουν μεν κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχουν. Αρχικά στο 47΄ με την εκτέλεση φάουλ του Γκόλια την οποία και απέκρουσε ο Δαύκος και εν συνεχεία στο 49΄, με το σουτ του Ριζογιάννη που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ότι δεν κατάφεραν οι «κυανέρυθροι» στις δύο αυτές περιπτώσεις, το πέτυχαν στο 55΄ με την κεφαλιά του Γιαννιτσάνη, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 1-0. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια ανέβασε την απόδοση του, προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης . Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του 82΄ όταν η μπάλα έφυγε μεν μέσα από τα χέρια του Σιδεράκη, το σουτ όμως του Ράντι κατέληξε πάνω από την εστία του.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι δύο ομάδες, ενέτειναν τις προσπάθειες τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, η καθεμιά για διαφορετικό λόγο. Στο 85΄ ο ΑΟΤ έφτασε κοντά στο 2-0 με το σουτ του Ριζογιάννη να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δαύκου. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Βουό για λογαριασμό του Ομίλου αποκρούστηκε από το Σιδεράκη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Κουσκουνά στο 89΄, με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο Πίντο, Βέρτζος, Μουμίν, Δούκακης (62′ Κουσκουνάς), Ριζογιάννης, Γιαννιτσάνης, Στογιάνοβιτς (46′ Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά (70′ Σερτζίνιο)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος, Νάστος, Μιλοσάβλιεφ (74′ Μάνος), Όστοϊς, Βουό, Χαντί (61′ Όγκμποε), Μπουρσέλης (43′ Ράντι), Κομεσίδης, Αντούκορ, Κιάσσος, Βαλλιάνος

Βαθμολογία

1. Απόλλων Σμύρνης 10

2.Λαμία 10

3.Αγροτικός Αστέρας 9

4.Σπάρτη 9

5. ΑΡΗΣ 8

6.Αχαρναϊκός 7

7. Πανσερραϊκός 7

8. Τρίκαλα 7

9.Αιγινιακός 5

10.ΟΦΗ 5

11.Χανιά 4

12. Πανθρακικός 4

13.Παναιγιάλειος 4

14.Καλλιθέα 3

15.Αναγέννηση Καρδίτσας 3

16.Κισσαμικός1

17.Καλλονή 1

18.Πανελευσινιακός 0

Θέσεις 1-2: Άνοδος

15-18: Υποβιβασμός

Προτεινόμενα Άρθρα