Πήρε το ντέρμπι η Γιουβέντους

από AllAboutARIS

Με δύο προσωπικά γκολ ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν γύρισε μόνος του το Derby della Mole

Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2013, έχει σκοράρει 80 γκολ στην Serie A, 20 περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο παίκτη στο ίδιο χρονικό διάστημα. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά που κάνει στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Αυτή τη φορά η διαφορά της Τορίνο από την Γιουβέντους ήταν πιο μικρή από ποτέ, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι. Η τρίτη καλύτερη επίθεση συνάντησε την δεύτερη και οι μεγάλοι εκτελεστές πήραν τα όπλα του. Μόνο που το πορτοφόλι της «Μεγάλης Κυρίας» αντέχει να παίρνει τον πιο σύγχρονο και θανατηφόρο εξοπλισμό.

Η «γκρανάτα» δεν ήταν κακή. Κάθε άλλο. Προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με μία υπέροχη διαγώνια κεφαλιά του Μπελότι κι έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αλέγκρι, ειδικά στην επανάληψη και μέχρι να γίνει το 1-2, όμως στο τέλος πάντα κάτι στράβωνε. Ειδικά, στο 74ο λεπτό ο Λιάιτς έχασε την ευκαιρία να γραφτεί στο πάνθεων των ηρώων  της Τορίνο, όμως το πλασέ του στο τετ-α-τετ με τον Μπουφόν «ξύρισε» το δοκάρι.

Η Γιουβέντους δεν είχε καλή, μα ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική μέρα τον Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός σέντερ-φορ έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα, όταν μετά από απίθανο τακουνάκι του Μάντζουκιτς, έκανε το 1-1 με τέλειο πλασέ (28’), ενώ με ένα εκπληκτικό βολέ οκτώ λεπτά πριν το τέλος πάγωσε τα όνειρα των γηπεδούχων (1-2) που ένιωθαν ότι είχαν στριμώξει για τα καλά την ομάδα του Αλέγκρι. 

Το 1-3 έγινε στις καθυστερήσεις από τον Πιάνιτς, με την Γιουβέντους να ανοίγει στο +7 την διαφορά από Ρόμα και Μίλαν και να περιμένει με άνεση πια την δική τους μάχη το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της Serie A.

Αταλάντα – Ουντινέζε 1-3

(47’ Κούρτιτς / 45’ Ζαπάτα, 72’ Φοφανά, 87’ Τερό)

Μπολόνια – Έμπολι 0-0

Παλέρμο – Κιέβο Βερόνα 0-2

(14’ Μπίρσα, 49’ Πελισιέ)

Τορίνο – Γιουβέντους 1-3

(16’ Μπελότι / 28’, 82’ Ιγκουαΐν, 93’ Πιάνιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα