Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League

από AllAboutARIS

Με τις διασταυρλωσεις της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζουν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κλήρωση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κληρωτίδα όμως έφερε απέναντι και δύο Έλληνες αφού οι «αετοί» του Κώστα Μήτρογλου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά και έκπληξη της διοργάνωσης, θα τεθεί αντιμέτωπη με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη, ενώ η περσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται και η κόντρα της κατόχου του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, με την Νάπολι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα θα αναμετρηθεί με την Μονακό του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Τέλος, μία φαινομενικά βατή κλήρωση είχε η Γιουβέντους καθώς θα ταξιδέψει την Πορτογαλία προκειμένου να αγωνιστεί απέναντι στην Πόρτο.

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 14,15,21 και 22 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 7,8,14 και 15 Μαρτίου καθώς σε αυτή τη φάση η ΟΥΕΦΑ έχει επιλέξει να μοιράζει τα ζευγάρια της διοργάνωσης σε δύο εβδομάδες έτσι ώστε από τα προημιτελικά και μετά να «συμπορευτεί» με το Γιουρόπα Λιγκ.

Η κλήρωση για τους «8» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Aναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό

​Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι

Μπενφίκα – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ

​Πόρτο – Γιουβέντους​

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

​Σεβίλλη – Λέστερ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα

Προτεινόμενα Άρθρα