Κίνητρο και προϊστορία (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η προϊστορία των αναμετρήσεων ΑΡΗ και Βέροιας

Ο ΑΡΗΣ μετάαπό σχεδόν τρία χρόνια, υποδέχεται για πρώτη φορά τη Βέροια σε επίσημο παιχνίδι -είχε μεσολαβήσει το φιλικό πριν έναν μήνα- για το Κύπελλο Ελλάδος.

Στο παιχνίδι που είχε γίνει στις 16 Φεβρουαρίου του 2016, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αποτέλεσμα που όμως δεν… αλλοίωσε την προϊστορία που ανήκει ξεκάθαρα στους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα ο ΑΡΗΣ μετράει 11 νίκες σε σύνολο 14 αγώνων με τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη. Μόλις μία νίκη έχει η ομάδα της Ημαθίας, τη σεζόν 1986-87, με 0-1 χάρη σε γκολ του Τσαλουχίδη. 

Για τη δεύτερη σερί αγωνιστική ο ΑΡΗΣ υποδέχεται μία ομάδα, με την οποία τα πηγαίνει κάτι παραπάνω από καλά στην έδρα του. Όπως με τον Πανιώνιο, έτσι και με τη Βέροια, οι “κίτρινοι” έχουν καθολικά την προϊστορία με το μέρος τους, όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν της Βέροιας στην έδρα τους, ήταν τη σεζόν 2012-13. Ο Καλτσάς είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 2`, Αγκάνθο (56`) και Γκέσιος (70`) όμως ανέτρεψαν τα δεδομένα για τον ΑΡΗ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Προτεινόμενα Άρθρα