Ήθελε να τιμήσει τη Σαπεκοένσε, αλλά… (vid)

από AllAboutARIS

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο διαιτητής είδε βίντεο για να βγάλει συμπεράσματα.

Η ομάδα από την Κολομβία είχε καταστήσει σαφές πως θα έπαιζε στη διοργάνωση της Ιαπωνίας με σκοπό να φτάσει μέχρι το τέλος και να τιμήσει το όνομα της Σαπεκοένσε και όσα μέλη της ομάδας χάθηκαν στο τρομερό αεροπορικό δυστύχημα στα τέλη Νοεμβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, η Ατλέτικο Νασιονάλ δεν πέτυχε το στόχο της, με τον τρόπο που θα ήθελε, αν και την τιμά που στηρίζει τόσο και φροντίζει να μην ξεχάσει κανείς τη «Σάπε».

Οι Κινέζοι της Κασίμα επικράτησαν με σκορ 3-0 στον ημιτελικό, σ’ ένα ματς που γράφτηκε ιστορία καθώς για την απόφαση να καταλογιστεί πέναλτι εις βάρος των Κολομβιανών στο 30ο λεπτό, ο ρέφερι χρησιμοποίησε το βίντεο για πρώτη φορά στα χρονικά, προκειμένου να δει προσεκτικά το ριπλέι της φάσης για την οποία δεν είχε σαφή άποψη.

Ο Σόμα ήταν εκείνος που στο 33′ ευστόχησε από την άσπρη βούλα έπειτα από την ιστορική στιγμή, ενώ οι Γιασούζι και Σουζούκι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, με γκολ στο 83′ και το 85′.

Η Κασίμα έγινε η πρώτη ασιατική ομάδα που φτάνει στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και περιμένει πλέον μια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Κλαμπ Αμέρικα για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Προτεινόμενα Άρθρα