«Ο ΑΡΗΣ είναι φτιαγμένος για να νικάει»

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» στον Libero 107,4 FM και μίλησε για το ντεμπούντο του με τον ΑΡΗ, το επερχόμενο ματς με τα Τρίκαλα, αλλά και τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πορτιέρο του ΑΡΗ:

Για το επίσημο ντεμπούντο του με την φανέλα του ΑΡΗ

«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα και σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να κάνει ντεμπούντο. Δεν υπάρχει σημαντικό και ασήμαντο παιχνίδι. Εμείς προπονούμαστε για ν’ αποδίδουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε είναι φιλικό, είτε είναι τελικός Champions League».

Αν ο αγωνιστικός ρυθμός, ειδικά στους τερματοφύλακες, παίζει σημαντικό ρόλο:

«Σε όλες τις θέσεις πιστεύω πως παίζει ρόλο ο αγωνιστικός ρυθμός. Εγώ προσωπικά ένιωθα όπως και στα φιλικά. Ένιωθα καλά στον αγωνιστικό χώρο σε συνεννόηση με τους συμπαίκτες μου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή, τον Αντώνη Λυκούρη, ο οποίος μας διατηρεί σε πολύ καλό επίπεδο. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να μπούμε μέσα και να παίξουμε».

Για το καλό επίπεδο επικοινωνίας που έχει με τους συμπαίκτες του, παρ’ όλο που δεν είναι ο βασικός γκολκίπερ:

«Έχουν παίξει σημαντικό ρόλο τα φιλικά, αλλά και στις προπονήσεις έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Μέσα από την προπόνηση επιτυγχάνεται αυτό και μετά έρχεται και ο προπονητής, ο οποίος με την καθοδήγησή του προσπαθεί να το περάσει όλο αυτό και στην υπόλοιπη ομάδα».

Για την πρόκριση στο Κύπελλο και αν ο πρώτος στόχος της ομάδας παραμένει η άνοδος:

«Εννοείται πως ο πρώτος στόχος του ΑΡΗ είναι η άνοδος στην Super League. Ο ΑΡΗΣ με τον κόσμο, με το γήπεδο, γενικότερα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι μεγάλο κλαμπ και ανήκει στην πρώτη Εθνική. Και το κύπελλο όμως είναι ένα σημαντικό κομμάτι, είναι ένας θεσμός που θέλουμε να πάμε καλά και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορούμε».

Αν τους εξιτάρει το γεγονός ότι μπορεί ν’ αντιμετωπίσουν ομάδα της Super League στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου:

«Θα ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Κι εμείς μεγάλη ομάδα είμαστε, οπότε θα έχει και πιο πολύ ενδιαφέρον».

Για το ματς με τα Τρίκαλα:

«Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίσουμε και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. τον ευχαριστούμε που κάθε φορά είναι δίπλα μας. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε το 100% και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια πριν φύγει το 2016, που αν τα κερδίσουν πιθανότατα θα είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή:

«Κάθε φορά που παίζουμε, ειδικά στην έδρα μας, θέλουμε να κερδίζουμε. Ο ΑΡΗΣ είναι φτιαγμένος για να κερδίζει και σίγουρα η κάθε ομάδα που έρχεται να παίξει στο «Βικελίδης» δεν σκέφτεται τη νίκη. Σκέφτεται να κλειστεί και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Θέλουμε να πάρουμε τις νίκες και να κλείσουμε το 2016 έτσι όπως ονειρευόμαστε».

Πως περιμένει να παρουσιαστούν τα Τρίκαλα:

«Νομίζω ότι θα παίξουν κλειστά και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Δεν μας νοιάζει όμως ο αντίπαλος, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, θέλουμε να παραταχθούμε σοβαροί, να μπούμε δυνατά στις μονομαχίες και να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα».

Πως πέρασε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη:

«Πέρασε γρήγορα ο καιρός και όμορφα. Το απολαμβάνω. Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία κι έχω βρει την ηρεμία μου».

Αν πήρε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία μετά το ντεμπούντο του:

«Είναι όμορφο να παίρνεις χρόνο συμμετοχής σ’ επίσημο παιχνίδι. Ψυχολογία είχα και πριν το παιχνίδι. Νιώθω πως είμαστε μια οικογένεια, παίκτες, προπονητές και διοίκηση και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας πιστεύω».

Για το γεγονός ότι έφυγε από μία ομάδα με πίεση (Παναθηναϊκό) και ήρθε σε ομάδα μ’ εξίσου μεγάλη πίεση:

«Τα μεγάλα κλαμπ έχουν και μεγάλη πίεση. Μου αρέσει που υπάρχει πίεση και η ιστορία του Συλλόγου, το κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό. Έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου και γενικά μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα».

Ο επόμενος προσωπικός του στόχος:

«Να γίνομαι καλύτερος καθημερινά μέσα από την προπόνηση, να μπαίνω μέσα στο γήπεδο και να αισθάνομαι άνετα και από εκεί και πέρα να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Οι στόχοι είναι ομαδικοί, θέλω η ομάδα ν’ ανέβει και να μπορέσουμε όλοι μαζί να την επαναφέρουμε εκεί που ήταν».

Προτεινόμενα Άρθρα