«Η πιο γυμνασμένη ομάδα της κατηγορίας ο ΑΡΗΣ»

από AllAboutARIS

”Κάθε ματς ο ΑΡΗΣ θα γίνεται και καλύτερος”.

Στο σωστό σχεδιασμό της ομάδας στάθηκε ο έμπειρος εργοφυσιολόγος και στο γεγονός πως γίνεται καλή δουλειά από το προπονητικό τιμ.

Διαβάστε τι είπε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107.4:

Για τη δουλειά στο γήπεδο: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα του ΑΡΗ και να φτάσει εκεί που ανήκει».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Το ποδόσφαιρο έχει ορισμένες φάσεις και τους χωρίζουμε σε κύκλους. Ένας είναι η προετοιμασία που οι ποδοσφαιριστές το συνδέουν με τρέξιμο και ταλαιπωρία. Οι υπόλοιποι είναι οι αγωνιστικοί κύκλοι και ο τέταρτος είναι της μεταβατικής περιόδου».

Για τις προπονητικές μεθόδους: «Ακολουθήσαμε μέθοδο που το πρωί είχε τρεξίματα και το απόγευμα τρέξιμο αλλά με μπάλα. Κάθε μέθοδος έχει το δικό της πλεονέκτημα. Με τη μπάλα ο ποδοσφαιριστής έχει περισσότερη διάθεση και από την άλλη με το τρέξιμο έχουμε τον πλήρη έλεγχο των επιβαρύνσεων».

Για τις ομοιότητες με τη προπόνηση του Κούπερ: «Ο Κούπερ έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να κάνει καλά προπονητικά προγράμματα και ίσως να είχε και το κατάλληλη προπονητική ομάδα. Η επιστήμη είναι μια και μοναδική και πολλοί ακολουθούν ανάλογες τακτικές».

Για το επίπεδο της ομάδας: «Η δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι να παίζει ποδόσφαιρο. Όταν οι αγώνες καθυστερούν δεν αισθάνεται καλά γιατί περιμένει να ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Θέλει να αρχίσει να παίζει για να αποδείξει σε όλους ότι έχει κάνει καλή δουλειά. Ο ΑΡΗΣ όπως ξεκίνησε έτσι θα τερματίσει. Ακόμη και οι τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα. Ακόμη και η κοιλιά που λέμε ότι κάνουν μερικές ομάδες δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό οφείλεται σε κακό χειρισμό και προγραμματισμό. Στόχος του ΑΡΗ είναι να είναι έτοιμος σε κάθε αγώνα».

Για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα: «Είναι πρόγραμμα που ‘’ακουμπάει’’ πάνω στο ετήσιο πρόγραμμα. Ακόμη και για το επιβαρυμένο πρόγραμμα του ΑΡΗ από εδώ και πέρα δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να είναι έτοιμη».

Για τις μετρήσεις των παικτών του ΑΡΗ: «Οι μετρήσεις είναι σε συνδυασμό. Είναι και αγωνιστικές και αιματολογικές».

Για τον Τζεμπούρ: «Χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του για να επανέλθει. Ήταν και άτυχος με ιώσεις και αρρώστιες οπότε τον πήγε πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει και κάποια κιλά. Με τη σειρά του θα επιστρέψει στην αγωνιστική του φόρμα και θα είναι έτοιμος να παίξει σε αγώνα».

Για τον εξοπλισμό που έχει η ομάδα: «Όσα μηχανήματα και να έχει η ομάδα για να αποδώσουν και αυτά πρέπει να έχουν και καλό προπονητικό προσωπικό».

Για τη συνεργασία με τον Αναστόπουλο: «Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Αντιλήφθηκε πως η επιστήμη είναι σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού και γι αυτό είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές».

Για τη διαφορά του ΑΡΗ από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας: «Ο ΑΡΗΣ είναι η πιο γυμνασμένη ομάδα της κατηγορίας και αυτό φάνηκε και με ομάδες της Σούπερ Λιγκ».

Για το διάστημα αποφόρτισης μετά το πρωτάθλημα: «Θα υπάρχει αρκετός χρόνος ξεκούρασης και αποφόρτισης. Η επιστήμη φροντίζει να λύνει όλα τα προβλήματα που μπαίνουν ανάμεσα στην ομάδα».

Για το γεγονός που δεν είναι σε όλες τις προπονήσεις της ομάδας: «Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο καθώς έχω συχνή επικοινωνία με τον κόουτς και τους γυμανστές».

Για την ομάδα και την πορεία της: «Ο ΑΡΗΣ είναι σε πολύ καλό δρόμο αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή. Καμιά ομάδα δεν κέρδισε όλα τα ματς που είχε. Η ομάδα αρχίζει να βγάζει αυτά που πρέπει στο γήπεδο και μην ξεχνάμε πως η ομάδα είναι καινούργια και το δέσιμο χρειάζεται χρόνο. Άρα ο ΑΡΗΣ παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι καλύτερος».

Για το ματς με τα Τρίκαλα: «Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ διαβασμένος και έδωσε περιθώρια στα Τρίκαλα να φανούν στο γήπεδο μόνο από λάθη δικά του».

Προτεινόμενα Άρθρα