Παραμένει αφεντικό (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λειψία πήγε στο Μόναχο για να διεκδικήσει τον τίτλο της… πρωταθλήτριας Χειμώνα, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με την «οργή» της Μπάγερν, η οποία της ξεκαθάρισε ότι παραμένει το απόλυτο αφεντικό στην Bundesliga (3-0).

Μπάγερν και Λειψία τέθηκαν αντιμέτωπες στο Μόναχο με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα και όχι μόνο. Ήταν το πρώτο crash test για τους (θαυματουργούς) νεοφώτιστους απέναντι στην ομάδα που κυριαρχεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ήθελαν να στείλουν μήνυμα ότι… έρχονται. Ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Βαυαρούς και τους αμφισβητήσουν. Και… μετά έγινε η «σέντρα»!

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο τη Λειψία. Τα μάτια των παικτών της «γυάλιζαν» και μέσα σε ένα ημίχρονο διέλυσαν την αντίπαλό τους. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους Βαυαρούς να προηγούνται με 3-0, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και τη Λειψία να αγωνίζεται με δέκα λόγω αποβολής του Φόρσμπεργκ από το 30′. 

 
Ήταν τόσο πειστική η εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου, που ακόμα και το… ξανθό μαλλί του Ματς Χούμελς πέρασε σε δεύτερη μοίρα! 

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 17′. Ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, σημάδεψε το δοκάρι και ο Τιάγκο επωφελήθηκε από την εξέλιξη της φάσης σημειώνοντας το 1-0 για την Μπάγερν Μονάχου. Στο 19′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ήταν η σειρά του Ντόουγκλας Κόστα να βρει δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, ο Βραζιλιάνος το έκανε στο 25′ ο Τσάμπι Αλόνσο μετά από υπέροχη «ασίστ» του Τιάγκο. 

Στο 29′ ο Νόιερ με εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Όρμπαν κράτησε το μηδέν και στο 30′ ο Φόρσμπεργκ πήγε να… κόψει την μπάλα στο Λαμ και σωστά αποβλήθηκε. Τίποτα, όμως, δεν είναι τόσο κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο και ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η Μπάγερν με πέναλτι του Λεβαντόφσκι έφτασε στο 3-0. 

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης (και) στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Στο 52′ ο Λεβαντόφσκι νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λειψίας, στο 79′ ο Μπερνάτ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ, στο 87′ ο Ρόμπεν στάθηκε άτυχος, καθώς τον σταμάτησε το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Μπερνάτ σπατάλησε ακόμα μία ευκαιρία. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Μπάγερν Μονάχου νικήτρια με 3-0 με τους Βαυαρούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στη Λειψία…

Προτεινόμενα Άρθρα