Η καλύτερη επίθεση, κερδίζει την καλύτερη άμυνα

από AllAboutARIS

Ένας μπασκετικός όρος βρίσκει εφαρμογή, για την ώρα, στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.

Στο πρωτάθλημα της Stoiximan Football League έχουν παιχτεί μόλις επτά παιχνίδια και ήδη ο ΑΡΗΣ έχει την μεγαλύτερη συγκομιδή τερμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει βρει δίχτυα 16 συνολικά φορές μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία (ακολουθεί ο Αχαρναϊκός με 14 και η Λαμία με τον Αγροτικό Αστέρα με 13). Η ποιότητα, το ταλέντο και η εμπειρία που διαθέτουν οι «κίτρινοι» από την μέση και μπροστά, είναι τα στοιχεία που κάνουν μέχρι στιγμής την διαφορά και τους διατηρούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χαρίζοντάς τους τις απαιτούμενες νίκες.

Αντίθετα, στο αμυντικό κομμάτι ο ΑΡΗΣ παρουσιάζει μία αδυναμία και στα τελευταία ματς έχει αναγκαστεί να «κυνηγάει» στο σκορ. Για να μπορέσουν οι «κίτρινοι» ν’ ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του πρωταθλήματος και να πάρουν τ’ αποτελέσματα που χρειάζονται για ν’ αναρριχηθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να «χτίσουν» διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους τους, θα πρέπει να βελτιώσουν και την αμυντική τους εικόνα.

Πάνω σε αυτό έχει εστιάσει το τεχνικό επιτελείο και με καθημερινή δουλειά και τις κατάλληλες προσθήκες που θα γίνουν -πιθανότατα- κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η ομάδα θα μπορέσει να «σφίξει» ακόμη περισσότερο αμυντικά.

Προτεινόμενα Άρθρα