Δοκιμασία στο Λονδίνο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολη έξοδος για την ομάδα του Μουρίνιο, στην έδρα της Γουέστ Χαμ

Χωρίς ανάσα συνεχίζονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Πρέμιερ, καθώς οι ομάδες θα βρεθούν στη σέντρα για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, με την 20η «στροφή» του κορυφαίου ίσως πρωταθλήματος στον κόσμο να διεξάγεται σε τρεις δόσεις, σήμερα, αύριο και την Τετάρτη. Η αναμέτρηση Γουέστ Χαμ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, έχοντας βρει ρυθμό και μετρώντας ένα σερί τεσσάρων νικών, δοκιμάζεται στο Λονδίνο σε μία διαχρονικά σκληρή «μάχη», με τον Πορτογάλο τεχνικό να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του αμυντικού Μπαϊγί λόγω Κόπα Άφρικα αλλά και του Σο που είναι τραυματίας. «Πληγωμένοι» οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τη Λέστερ, παρ’όλο που τα «σφυριά» παρατάχθηκαν με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού είχε προηγηθεί εκτός έδρας νίκη επί της Σουόνσι(4-1). Κόλινς, Σακό, Αρμπελόα, Μαζουακού, Τζάτζα (εκτός ομάδας ουσιαστικά) και Νομπλ οι απουσίες για τον Μπίλιτς.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς η Έβερτον του Ρόναλντ Κούμαν υποδέχεται τη Σαουθάμπτον με τον Ολλανδό τεχνικό να τίθεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, η Λέστερ που πήρε «ανάσα» μετά τη νίκη της επί της Γουέστ Χαμ ταξιδεύει στο Μίντλεσμπρο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ όσον αφορά τους «μεγάλους», Μάντσεστερ Σίτι Λίβερπουλ, 44 μόλις ώρες μετά το μεταξύ τους ματς, αντιμετωπίζουν Μπέρνλι (εντός) και Σάντερλαντ (εκτός) αντίστοιχα.

Χωρίς τους Κομπανί, Ντελφ και Γκουντογκάν παρατάσσονται οι «πολίτες». Οι «κόκκινοι» από την άλλη θέλουν να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην Τσέλσι, περιμένοντας και πιθανό στραβοπάτημα των παικτών του Κόντε. Μετά το σπουδαίο διπλό στο Σαουθάμπτον τέλος, η Γουέστ Μπρομ υποδέχεται τη Χαλ.

Τρία παιχνίδια αύριο, σημαντικότερο αυτό της Άρσεναλ. Με το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού να έχει μπει ήδη στα υποψήφια για το καλύτερο της νέας χρονιάς έχοντας γίνει viral, οι «κανονιέρηδες» μετά το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας φιλοδοξούν να ξεπεράσουν και αυτό της Μπόρνμουθ, την οποία αντιμετωπίζουν εκτός έδρας.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει με τον καλύτερο τρόπο την Τετάρτη. Ντέρμπι Λονδίνου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», εκεί όπου η τέταρτη Τότεναμ (39 βαθμούς) περιμένει την πρωτοπόρο Τσέλσι(49 βαθμούς), με τους γηπεδούχους να διψούν για «εκδίκηση», καθώς είναι ακόμα νωπές οι πληγές από τον περσινό μεταξύ τους αγώνα, όταν οι «μπλε» δίχως ουσιαστικό κίνητρο, κατέθεσαν ψυχή, ισοφάρισαν τους «πετεινούς» σε 2-2 και επέτρεψαν στην Λέστερ να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Δευτέρα 2/1

Μίντλεσμπρο- Λέστερ 14:30
Έβερτον- Σαουθάμπτον 17:00
Μάντσεστερ Σίτι- Μπέρνλι 17:00
Σάντερλαντ- Λίβερπουλ 17:00
Γουέστ Μπρομ- Χαλ 17:00
Γουέστ Χαμ- Μάντσεστερ Γ. 17:00

Τρίτη 3/1

Μπόρνμουθ- Άρσεναλ 21:45
Κρίσταλ Πάλας- Σουόνσι 22:00
Στόουκ- Γουότφορντ 22:00

Τετάρτη 4/1

Τότεναμ- Τσέλσι 22:00

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Σάββατο 14/1

Τότεναμ- Γουέστ Μπρομ 14:30
Γουέστ Χαμ- Κρίσταλ Πάλας 17:00
Γουότφορντ- Μίντλεσμπρο 17:00
Μπέρνλι- Σαουθάμπτον 17:00
Σάντερλαντ- Στόουκ 17:00
Σουόνσι- Άρσεναλ 17:00
Χαλ- Μπόρνμουθ 17:00
Λέστερ- Τσέλσι 19:30

Κυριακή 15/1

Έβερτον- Μάντσεστερ Σίτι 15:30
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ 18:00

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα