Πρώτα ο κεντρικός αμυντικός

από AllAboutARIS

Στόχος της διοίκησης είναι μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχουν κλείσει τόσο ο κεντρικός αμυντικός όσο και ο αμυντικός χαφ.

Με τα μούτρα στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού έχει πέσει η διοίκηση σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο προκειμένου η πρώτη κίνηση ενίσχυσης στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Από τις δεκάδες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έχουν προταθεί, οι κίτρινοι φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει 1-2 που έχουν πάρει προβάδισμα και πλέον βρίσκονται στη φάση της διαπραγμάτευσης.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται, χωρίς όμως να είναι η πρώτη επιλογή είναι και ενός παλιού γνώριμου των ελληνικών γηπέδων που όμως κάνει καριέρα στο εξωτερικό τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο λόγος για τον Βάντσι Σίκοφ, τον 31χρονο σκοπιανό κεντρικό αμυντικό, τον οποίο είχε φέρει πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ξάνθη το 2002 πριν τον δώσει το 2007 στον Ολυμπιακό που με τη σειρά του τον δάνεισε σε Κέρκυρα και Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο ύψους 1,92 και διεθνής με την Εθνική Σκοπίων αμυντικός, αγωνίστηκε σε 90 παιχνίδια με Ξάνθη, Κέρκυρα και Καλαμαριά στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν μετακομίσει για μια τριετία στον Εθνικό Άχνας το 2008 (77 συμμ- 4 γκολ). Ακολούθησε άλλη μια 3ετία στην Ουκρανία και την Βόλιν (68 συμμ- 3 γκολ), πριν μεταπηδήσει το καλοκαίρι του 2014 στην Αούστρια Βιέννης με την οποία σε δυο σεζόν είχε 46 συμμ και δυο γκολ. Φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στη Νέφτσι Μπακού (5 συμμ) από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες μέρες.

Ο Σκοπιανός πάντως που έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι στις πρώτες επιλογές και η περίπτωσή του θα προχωρήσει μόνο αν… στραβώσουν οι υπόλοιπες. Στόχος της διοίκησης είναι μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχουν κλείσει τόσο ο κεντρικός αμυντικός όσο και ο αμυντικός χαφ.

Προτεινόμενα Άρθρα