Τσάβι: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Κίνα»

από AllAboutARIS

Την Κίνα πρέπει να την προσέξουν.

Μέχρι στιγμής, όλα αυτά τα χρόνια, η Ευρώπη ήταν ο μοναδικός προορισμός για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου», δήλωσε ο Τσάβι, για να συνεχίσει τονίζοντας την τεράστια δύναμη που έχουν οι Ασιάτες: «’Εχουν μπει πολύ σοβαρά στο παιχνίδι και είναι μόνο στην αρχή. Ξοδεύουν τεράστια ποσά και μπορούν να το κάνουν. Έχουν ήδη παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο πρωτάθλημά τους και θα πάρουν κι άλλους».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια σύγκριση με το τι πήγαν να κάνουν οι Αμερικάνοι, που και αυτοί χρησιμοποίησαν υπέρογκα ποσά, για να δελεάσουν παίκτες παγκόσμιας φήμης:

«Είδαμε μεγάλους παίκτες να πηγαίνουν στο αμερικάνικο πρωτάθλημα, αλλά αυτό το έκαναν κατά το τέλος της καριέρας τους. Αυτό που γίνεται στην Κίνα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό, αφού προσεγγίζει πολύ καλούς παίκτες στην καλύτερη ηλικία τους».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα συμβόλαια που προσφέρουν οι Κινέζοι και αυτό κάνει το κινέζικο πρωτάθλημα τοπ προορισμό για τους ποδοσφαιριστές».

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποδοσφαιρικό σκηνικό που έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια και η τάση να απορροφώνται οι καλύτεροι πδοοσφαιριστές στην Ευρώπη είναι πλέον ευμετάβλητο:

«Όλα αυτά τα χρόνια το ζητούμενο για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή ήταν να αγωνίζεται σε ένα από τα 4-5 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, για να συμμετέχει στο Champions League, αλλά εάν η Κίνα συνεχίσει να δημιουργεί ένα πρωτάθλημα με καλούς προπονητές και κορυφαίους παίκτες, τότε αυτή η τάση θα αλλάξει άμεσα».

Προτεινόμενα Άρθρα