Ο Μιλούνοβιτς… έσπασε τον πάγο!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Καράμπελας είχε ανοίξει το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» και ο Στίκας είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους

Ο ΑΡΗΣ ήταν ο νικητής κόντρα σε Παναιγιάλειο και το… πολικό ψύχος του «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 2-1 και επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών, παίρνοντας ψυχολογικά εν όψει και του ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. 

Εκείνος που… λύτρωσε τον ΑΡΗ, ήταν ο Μιλούνοβιτς που σκόραρε στο 66′ από πάσα του Καπνίδη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30′ με τον Καράμπελα, με τον Στίκα να ισοφαρίζει προσωρινά στο 42′.

Με Τζεμπούρ βασικό

Η είδηση στην ενδεκάδα του ΑΡΗ, είχε να κάνει με την παρουσία του Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο 32χρονος άσσος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο 4-4-2 που παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος, με παρτενέρ τον Αντώνη Καπνίδη. Μπαργκάν και Ντούνης κάλυπταν τις πλευρές, ο Ρόβας με τον Ανάκογλου ήταν το δίδυμο στα χαφ. Ο Μπούρμπος ξεκίνησε αντί του Τζανακάκη στα δεξιά της άμυνας, ο Καράμπελας στα αριστερά και οι Ραούλ Μπράβο-Ιντζίδης μπροστά από τον Διούδη

Μπήκε ορεξάτος

Αφού ξεπέρασε το πρώτο… παγωμένο πεντάλεπτο, ο ΑΡΗΣ πίεσε για το γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα σε μία φάση διαρκείας στο 7′ με τα σουτ των Ντούνη και Τζεμπούρ, με τον Αλγερινό δύο λεπτά αργότερα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά τον Στρέζο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Η άμυνα έδωσε τη λύση

Οτι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί του ΑΡΗ το πρώτο μισάωρο του αγώνα, το πέτυχε ο Νίκος Καράμπελας. Σε προώθηση του, ο έμπειρος μπακ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Τζεμπούρ και με σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 30′.

«Κρύα» ισοφάριση

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΑΡΗΣ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα, ο Παναιγιάλειος «χτύπησε» σε ανύποπτη φάση και έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Από εκτέλεση φάουλ του Καζναφέρη, ο Ιντζίδης γύρισε άσχημα με το κεφάλι και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Στίκα για να σκοράρει με διαγώνιο σουτ.

Φουλ πίεση

Οπως και σε άλλα παιχνίδια που ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε παρόμοια θέση, έτσι και σήμερα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με φανερή διάθεση να πιέσει σε όλους τους χώρους και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Ο Μιλούνοβιτς… έσπασε τον πάγκο

Η λύση για τον ΑΡΗ έμελλε να έρθει από τον πάγκο και του Λούκα Μιλούνοβιτς, ο οποίος στο 46′ πέρασε αντί του Τζεμπούρ. Αφού ο Σέρβος στο 65’… προειδοποίησε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με κοντινό πλασέ, έπειτα από πάσα του Καπνίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών)

ΒΟΗΘΟΙ: Θανασης Στεφούλης (Γρεβενών), Θεοδόσης Φαλτάκας (Γρεβενών)

4ος: Διονύσης Ζούγρας (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87′ Ανάκογλου/62′ Καζναφέρης, 80′ Ρότα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος (79′ Τζανακάκης), Καράμπελας, Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Ρόβας, Μπαργκάν, Καπνίδης, Τζεμπούρ (46΄Μιλούνοβιτς), Ντούνης (75′ Νέτο)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος, Ρότα, Τσιλιγκίρης, Μπούζας (74′ Σκαρτσίλας), Καζβιρόπουλος (88′ Κοντοές), Κατίδης, Στίκας, Μωϋσίδης, Αμρέλ (86′ Ξόμπλιος), Καζναφέρης, Κρητικός

Προτεινόμενα Άρθρα